وکیل اجرت المثل در تبریز

مقالات حقوقی

اجرت المثل چیست؟

می توان گفت اجرت المثل برای جبران خسارت ناشی از استفاده از مال شخصی دیگران و یا بهای کاری که یک فرد انجام داده است که قانون گذار طبق شرایط و مواردی آن را الزام کرده است. اجرت المثل ایام زوجیت و اجرت المثل ایام تصرف معروف ترین اجرت المثل هاست لازم به ذکر است میزان اجرت المثل را عرف تعیین می کند اما وکیل اجرت المثل در تبریز آگاهی زیادی نسبت به این موضوع دارد و می‌تواند شما را به درستی راهنمایی کند. در سامانه وکلا، بهترین وکلای ایران را معرفی کرده‌ایم تا شما عزیزان در صورت نیاز از آنها مشاوره بگیرید.

در انعقاد عقود افراد آزاد هستند که هر روشی را که مناسب می دانند برای جبران خسارت در نظر بگیرند مخصوصا عقودی که طبق ماده 10 قانون مدنی منعقد می شوند. قاضی ملزم به تبعیت و اجرای آن می باشد. شما می توانید از یک وکیل اجرت المثل در تبریز  از سامانه وکلا برای مشاوره و آگاهی از چگونگی شکایت و نحوه دریافت اجرت المثل کمک بگیرید.

وکیل-اجرت-المثل-در-تبریز

انواع اجرت المثل

اجرت المثل  بر اساس منشا و دلایلی که تعیین می شود می توان به دو نوع اجرت المثل منفعت ناشی از کار و اجرت المثل منفعت ناشی از مال، تقسیم کرد.

اجرت المثل منفعت ناشی از کار

انسان از جایگاه و ارزش والایی برخوردار است. نباید به عنوان مال شناخته شود اما ارزش کاری که انجام می دهد باید از نظر مالی و اقتصادی جبران شود. در واقع عرف برای کاری که انسان ها انجام می دهند متناسب با نوع شغل و کار انجام شده مبلغی را مشخص کرده است. زمانی که فردی کاری انجام می دهد به شرطی که بدون قصد تبرع یا رایگان باشد و در عرف ارزش مالی و اقتصادی داشته باشد، فردی که کار به دستور و خواسته او انجام گرفته است در پرداخت اجرت المثل مسئول است. گاهی اوقات فرد در خواست کننده از مسئولیت پرداخت اجرت المثل سرباز می رند و ادعای تبرع کار می کند برای اثبات اینکه فرد کار را بدون قصد تبرع انجام داده و مستحق دریافت اجرت المثل است نیاز به بهترین وکیل اجرت المثل در تبریز داریم سامانه وکلا به عنوان سامانه جستجوی وکلای دادگستری در ایران نیز شناخته شده است زیرا در تمام شهرهای ایران وکلای را در زمینه های حقوقی مختلف معرفی کرده است و شما می توانید به راحتی با انتخاب شهر خود وکیل مربوطه را انتخاب کنید.

اجرت المثل منفعت ناشی از مال

قانون جمهوری اسلامی در بعضی موارد مالک را مستحق اجرت المثل می داند در زمان های که مدت قرارداد اجاره به پایان رسیده است اما مستاجر همچنان از مال اجاره ای استفاده می کند. چنانچه مستاجر با اجازه و بدون اجازه مالک از مال اجاره ای استفاده می کند در هر دو حالت موظف به پرداخت اجرت المثل می باشد.

اجرت المثل ایام تصرف

اگر فردی بدون عقد قرارداد و همچنین بدون کسب اجازه از مالک، از مال و ملک مالک استفاده کند بدون در نظر گرفتن اینکه شخص استفاده کننده سود کرده باشد یا نه، مالک می تواند طلب منافع کند. البته میزان این منفعت به نحوه استفاده، شرایط موجود در هنگام استفاده و نوع مال بستگی دارد که توسط کارشناس حقوقی یا طرفین تعیین می شود.

اجرت المثل اموال

چنانچه شخصی از اموالی مانند خودرو، آپارتمان یا هر نوع مال دیگری به صورت غیر مجاز و بدون مجوز مالک استفاده کند، مالک می تواند بابت آن مال و ملک استفاده شده بدون مجوز به دادگاه شکایت کند و طلب اجرت المثل نماید.

بهترین-وکیل-اجرت-المثل-در-تبریز

نحوه محاسبه اجرت المثل ایام تصرف چگونه است؟

گفتیم که اگر شخصی از املاک و اموال دیگری بدون عقد قرارداد و کسب اجازه استفاده کند بدون در نظر گرفتن منفعت کسب نموده مالک می تواند به دادگاه شکایت کند و طلب اجرت المثل نماید و این اجرت المثل توسط کارشناس حقوقی با توجه به نحوه استفاده و نوع مال و  مدت زمان استفاده تعیین می شود. برای چنین پرونده ای مراجعه به مجرب ترین وکیل اجرت المثل در تبریز بسیار لازم و ضروری است. زیرا اگر فرد استفاده کنند قرارداد جعلی به دادگاه ارائه دهد در چنین شرایطی اثبات اینکه فرد بدون مجوز و عقد قرارداد از اموال یا ملک شما استفاده کرده است سخت می شود در نتیجه ما در سامانه وکلا به شما پیشنهاد می کنیم بدون مشورت با یک وکیل هرگز اقدام نکنید.

اجرت المثل ایام زوجیت

اجرت المثل ایام زوجیت شامل نفقه و مهریه است که مرد موظف است به زن بپردازد. میزان اجرت المثل  بستگی به مدت زمانزندگی زناشویی و مشترک دارد.

شرایط پرداخت اجرت المثل ایام زوجیت

طلاق باید توافقی باشد یعنی طرفین با طلاق موافق باشند و نباید اجباری و به درخواست یکی از زوج ها باشد.
اگر امورات منزل با توافق زوجین بر عهده زن باشد و در صورتی که تبرع یا رایگان نباشد و دادگاه این امر را تایید کند زن می تواند طلب اجرت المثل نماید.

مجربترین-وکیل-اجرت-المثل-در-تبریز


شرایط دریافت اجرت المثل چیست؟

طلاق نباید به درخواست زوجه باشد.

طلاق به دلیل تخلف و نشوز زن از وظایف زناشویی و همچنین سوء اخلاق او نباشد.

انجام امورات منزل توسط زوجه به قصد تبرع نباشد چرا که اگر این امر در دادگاه ثابت شود زن مستحق اجرت المثل نخواهد بود.

نباید شروط ضمن زن امور خانه داری باشد. در اینصورت اجرت المثل به زن تعلق نمی گیرد.


نحوه مطالبه اجرت المثل

ابتدا برای درخواست و مطالبه اجرت المثل باید به شعب دفاتر قضایی مراجعه کرد بعد از اینکه پرونده ثبت شد، دادگاه جهت رسیدگی به درخواست و مطالبه اجرت المثل زوجین ، یک وقت رسیدگی به پرونده را بلاغ می کند که زوجین می بایست در زمان تعیین شده در دادگاه حضور پیدا کنند.
اگر زوجین به مبلغ اجرت المثل توافق کنند، قانون گذار گزراش اصلاحی را صادر می کند و تصمیم نهایی اخذ می شود.
چنانچه زوجین بر میزان مبلغ اجرت المثل به تواقف نرسند پرونده به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع داده می شود.
همچنین اگر زوجین پس از ابلاغ نظریه کارشناسی، اعتراضی  نداشته باشند حکم مربوطه توسط قاضی صادر می شود و مبلغ تعیین شده به عنوان اجرت المثل ایام زوجیت به زوجه پرداخت می شود.
اما اگر زوجین به نظریه کارشناس اعتراض داشته باشند ، پرونده به هیئتی سه یا پنج نفره اراع داده می شود تا اعتراضات را مورد بررسی قرار گیرد.
پس از اعتراض و شنیدن دلایل و دفاع زوجین هیئت تصمیم نهایی را می گیرد و حکم نهایی را صادر می کند. این حکم قطعیت دارد و معمولا قابل تغییر نمی باشد. پس از صدور این حکم مرد  موظف است مبلغ تعیین شده را به عنوان اجرت المثل ایام زوجیت به زن پرداخت کند.


شروط ضمن عقد و اجرت المثل

زن و شوهر می توانند در اجرای صیغه ازدواج ، هر نوع شرط یا شروطی که مخالف مقتضای ذات عقد ازدواج یا اصول کلی عقد نباشد، در سند ازدواج خود لحاظ کنند . این شروط می تواند شامل تعیین اجرت المثل، و تعهدات مالی و تعهدات زندگی زناشویی، ادامه تحصیل، حق طلاق و غیره باشد. چنانچه مبلغ اجرت المثل در عقد نامه تعیین شده باشد اگر خواستند روزی به زندگی مشترک با طلاق پایان دهند ، ددادگاه به همان مبلغ حکم می کند و مبلغ دیگری را در بر نخواهد گرفت.

توجه داشته باشید که این نوع شروط باید معقول و مجاز باشند و با قوانین و مقررات حاکم بر منطقه شما سازگاری داشته باشند. ما در سامانه وکلا پیشنهاد می کنیم برای اینکه آگاه باشید چه شروطی مطابق اصول کلی عقد هستند و همچنین چه شروطی را می توانید در سند ازدواج ثبت کنید از وکیل خوب  اجرت المثل در تبریز  مشاوره بگیرید.

اجرت-المثل-چیست؟

شرط تنصیف دارایی چیست و چه نکاتی دارد؟

هنگام عقد نکاح چنانچه زن شرط کرد که در خواست طلاق به خواست خودش نباشد، همچنین به تشخیص دادگاه علت طلاق، تخلف زن از وظایف همسرداری و سوء اخلاقی و رفتاری نباشد، مرد موظف است دارایی خود را که در طول زندگی مشترک با زن به دست آورده است با زن نصف کند یا معادل آن را به زن پرداخت کند.

این شرط برخلاف شروط ضمن عقد، فقط هنگام طلاق قابل اجرا است.
بعد از اجرای حکم طلاق، دادگاه به میزانی که به نصف دارایی مرد برسد حکم را صادر می کند و دادگاه نمی تواند از این حد تجاوز کند. مرد موظف است این حکم را اجرا کند یا اموالش را با زن تقسیم کند یا معادلش را به او پرداخت کند.
تنها اموالی در این شرط مورد برررسی قرار می گیرد که موجود باشد اموال مفقود شده، از دست رفته مورد برسی قرار نمی گیرد.
در این شرط فقط اموالی را که بعد از زندگی مشترک بدست آمده و حاصل زندگی مشترک است مورد بررسی قرار می گیرد و تنصیف می شود. اما اموالی که مرد قبل از ازدواج داشته و یا به صورت ارث به آن رسیده است مشمول تنصیف دارایی نمی شود.
حکم اجرای تنصیف دارایی به شرطی امکان پذیر است که در خواست طلاق از جانب مرد باشد.


نحوه کارشناسی اجرت المثل چگونه است؟

بعد از در خواست اجرت المثل به دادگاه در جلسه اولیه زن و ادعا و دفاعیه خود را مبنی بر این که در منزل شوهر خود فعالیت زیادی انجام داده بیان می کند بعد از بررسی و تایید  ادعای زن و انکار مرد پرونده  به کارشناس ارجاع داده می شود البته حق الزحمه کارشناسی باید پرداخت شود.

کارشناس می بایست طی 7 الی 10 روز، با توجه به شرایط خاص و موردی پرونده و احراز تمام شرایط، نظر کارشناسی خود را اعلام کند. زوجین می توانند طی یک هفته به نظر کارشناس اعتراض کنند در اینصورت پرونده به هیئت 3 تا 5 نفره کارشناس ارجاع داده می شود و اگر مجدد زوجین باز اعتراض داشتند پرونده به هیئت 5 تا هفت نفره کارشناس ارجاع داده میشود. توجه داشته باشید  برای اینکه اعتراض  شما تاثیر گذار باشد و نظر هیئت کارشناسی شما 3 تا 5 نفره یا 5 نفره تا 7 نفره را تغییر دهد از بهترین وکیل های اجرت المثل تبریز که در سامانه وکلا حضور دارند کمک بگیرید.

پس از این نظر کارشناس و رای دادگاه قطعی شد، چنانچه مرد در پرداخت اجرت المثل کوتاهی کند زن می تواند از مرد شکایت کند و او را به زندان بیندازد.

نحله چیست؟

نحله، به عنوان یک اصطلاح حقوقی در قوانین خانواده، به نوعی بخشش مالی از طرف مرد به زن در جریان طلاق اشاره دارد. نحله در صورتی قابل مطالبه است که امکان مطالبه اجرت‌المثل وجود نداشته باشد، زیرا این دو مورد قابل جمع نیستند.

اجرت‌المثل به معنای دستمزدی است که زن برای کارهایی که در طول دوران زناشویی انجام داده، مانند کارهای خانه، استحقاق آن را دارد. اما نحله بیشتر به عنوان یک بخشش از طرف مرد در قبال سال‌های زندگی مشترک و کارهایی که زن در خانه انجام داده، در نظر گرفته می‌شود.

مبنای قانونی نحله در ماده ۵۸ قانون حمایت خانواده و بند «ب» تبصره ۶ ماده واحده اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب ۱۳۷۱ مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده است. بر اساس این مقررات، دادگاه با توجه به مدت زندگی مشترک، نوع کارهایی که زن در خانه انجام داده و توانایی مالی مرد، مبلغی را به عنوان نحله برای زن تعیین می‌کند.

یکی از نکات مهم در مورد نحله این است که برخلاف اجرت‌المثل، برای تعیین مقدار آن نیازی به کارشناسی نیست؛ زیرا قاضی دادگاه این مبلغ را تعیین می‌کند. در حالی که اجرت‌المثل به محاسبات و ارزیابی‌های دقیق نیاز دارد، نحله بیشتر به عنوان یک تقدیر مالی از سال‌های زندگی مشترک محسوب می‌شود.

 

 

 

وکیل جهت اجرت المثل در تبریز ، وکیل گرفتن اجرت المثل در تبریز ، شماره وکیل اجرت المثل در تبریز ، آدرس وکیل اجرت المثل در تبریز ، وکیل اجرت المثل حرفه ای در تبریز ، وکیل اجرت المثل با تجربه در تبریز ، لیست وکلای اجرت المثل در تبریز ، لیست وکیل های اجرت المثل در تبریز , وکیل اجرت المثل ارزان در تبریز , وکیل اجرت المثل رایگان در تبریز , وکیل اجرت المثل آنلاین در تبریز