وکیل ازدواج مجدد در تهران

وکیل ازدواج مجدد در تهران

ازدواج کردن امری ضروری نیست، اما گاهی افراد برای خارج شدن از دایره‌ی تنهاییشان تصمیم به یافتن همراهی در زندگی و در نهایت ازدواج  می‌گیرند. ولی مانند اکثر اتفاقات، ازدواج هم قابل پیش بینی نیست و ممکن است اوضاع آنطوری که تصور کرده بودیم پیش نرفته و یکی از طرفین یا هر دو نفر آنها تصمیم به جدایی بگیرند که در مقاله ی دیگری تحت عنوان وکیل طلاق در تهران بصورت مفصل به آن پرداخته ایم. اکنون در این مقاله میخواهیم به بررسی شرایطی بپردازیم که در آن یکی از طرفین یا هردو آنها قصد تکرار دوباره ی تصمیمشان به ازدواج را دارند.
همانطور که گفتیم ازدواج ضروری نیست اما زمانی که صورت میگیرد تعهد به آن ضروری است و شخص متعهد علاوه بر به جا آوردن وظیفه ی همسری در واقع شان انسانی خود را به جا می‌آورد. همیشه توصیه میشود که در صورت بروز مشکل بین زوجین، ابتدا با مشاوره و مذاکره برای حل آن تلاش کنند. اما اگر به هر دلیلی بعد از این مرحله هم امیدی به حل و بهبود نداشتند، میتوانند با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق کرده و بعد آن از برای ازدواج مجدد اقدام کنند. در این مسیر مجربترین وکیل ازدواج مجدد در تهران نیز شما را راهنمایی خواهد کرد.

مقالات حقوقی

محدودیت‌های ازدواج مجدد

برای مردان
قانون در راستای کمک به حفظ این تعهد و حفظ کانون خانواده تدابیری اندیشیده است و محدودیت هایی برای ازدواج دوم ایجاد کرده. در واقع محدودیت ازدواج دوم برای مرد از آنجایی آغاز میشود که در دوازدهمین شرط ضمن عقد، آنجایی که گفته شده "زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید" و مرد (زوج ) آن را امضا میکند. زوج با امضای این شرط درست است که حق داشتن دو همسر به صورت همزمان را از خود سلب نمی نماید اما این شرط ازدواج دوم مرد اعم از موقت یا دائم را، منوط به رضایت همسر اول می نماید. با امضای این شرط زوج متعهد می شود که بدون رضایت همسر اول و تا زمانی که همسر اول را در عقد ازدواج خود دارد با زن دیگری پیمان زناشویی اعم از دائم یا موقت نبندد. ضمانت اجرای تخلف از این تعهد، این است که همسر اول این اختیار را دارد تا با مراجعه به دادگاه خانواده و اثبات نقض شرط ضمن عقد توسط زوج، با کلیه حق و حقوق، تقاضای طلاق نماید. 
برای زنان
این محدودیت ها برای زن بسیار بسیار بیشتر بوده و عملا ازدواج دوم برای زنان امکان پذیر نیست. زیرا زن از نظر قانونی نمیتواند همزمان در عقد بیشتر از یک مرد قرار بگیرد و در حقوق ایران، اگر زنی هم‌زمان با دو مرد یا بیشتر در عقد ازدواج باشد، این عمل تحت عنوان "ازدواج با داشتن شوهر" (زنا با محارم یا ازدواج با محارم نسبی) شناخته می‌شود و جرم محسوب می‌گردد. و مجازات های بسیار سنگینی (حتی اعدام) بسته به شرایط ممکن است در انتظار وی باشد.
 
راه های قانونی رفع محدودیت ازدواج دوم یا مجدد
برای رفع محدودیت هایی که برای ازدواج مجدد وجود دارد، راه های قانونی ای وجود دارد که به اشاره می کنیم.
 
برای مردان
اگرچه ازدواج دوم برای مردان با محدودیت های کمتری مواجه است اما در صورت عدم رضایت همسر اول، برای او دردسرهای قانونی خیلی زیادی به دنبال دارد و بدترین آنها طلاق به درخواست زوجه و وادار شدن وی به احقاق حقوق زوجه است. البته ضروری است به این نکته اشاره کنیم که در صورت وجود شرایط ۹ گانه خاص مرد بدون اجازه و بدون نیاز به رضایت زوجه از نظر قانون حق ازدواج مجدد خواهد داشت.
 مطابق ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده ( مصوب ۱۳۵۳ )  در شرایط ذیل مرد اجازه ازدواج مجدد دارد:
• رضایت همسر اول
• قادر نبودن همسر اول  به ایفای وظایف زناشویی 
• عدم تمکین زن از شوهر
• ابتلا زن به جنون یا امراض صعب العلاج
• محکومیت زن به حبس ۵ سال یا بیشتر
• ابتلا زن به هرگونه اعتیاد مضر
• ترک زندگی خانوادگی از طرف زن
• غایب بودن یا مفقود الاثر شدن زن
• عقیم بودن زن
 
برای زنان
در حقوق ایران، شرایط مشابهی که به مرد اجازه می‌دهد در صورت وجود آن‌ها، ازدواج مجدد کند، به زن این حق را نمی‌دهد که مستقیماً ازدواج مجدد انجام دهد. اما زن می‌تواند در صورت وجود برخی از این شرایط، درخواست طلاق کند. بر اساس قانون، اگر مرد یکی از وظایف زناشویی خود را انجام ندهد یا به مواردی مانند عدم تمکین، ابتلا به بیماری صعب‌العلاج، محکومیت به حبس طولانی‌مدت، اعتیاد مضر و یا ترک زندگی مشترک دچار شود، زن می‌تواند با مراجعه به دادگاه و اثبات این شرایط، تقاضای طلاق کند.
بنابراین، اگرچه زن حق ازدواج مجدد را بدون طلاق از همسر اول ندارد، اما در صورتی که یکی از این شرایط وجود داشته باشد و دادگاه آن را تأیید کند، زن می‌تواند طلاق بگیرد و پس از آن ازدواج مجدد داشته باشد. این تفاوت در حقوق نشان‌دهنده یک عدم توازن قانونی بین زن و مرد در زمینه ازدواج مجدد است.

 

شرایط ازدواج دوم مرد

اولین شرط مهم این است که مرد باید از موانع نکاح که کفر؛ رابطه نسبی یا قرابت رضاعی؛ بودن در حالت احرام و سایر موارد مندرج در قانون هستند، خالی باشد.
از دیگر شروط مهم این بوده که مرد، از اهلیت قانونی، برای ازدواج کردن، برخوردار باشد. یعنی، عقل و بلوغ  داشته باشد.
همچنین، یکی از مهم ترین شرایط، برای مردان متاهل، در ازدواج دوم، این است که مرد باید، اجازه و رضایت همسر اول خود، یا حکم دادگاه که در آن، ازدواج مجدد مرد، به دلیل عدم تمکین زن یا سایر دلایل، تجویز شده است و یا در صورت طلاق، برگه طلاق نامه را داشته باشد.
لازم به ذکر مجدد است که اگر مردی، بدون رضایت همسر خود یا اجازه دادگاه، اقدام به ازدواج دوم نموده باشد، همسر اول وی می تواند، به استناد شروط ضمن عقد نکاح، تقاضای طلاق نماید و کلیه حقوق قانونی خود از جمله مهریه را نیز مطالبه کند.
 

شرایط ازدواج دوم برای زن

اولین و مهمترین شرط برای زنی که میخواهد مجددا ازدواج کند این است که زن در عده وفات یا عده طلاق رجعی و یا بائن و یا عده بذل و انقضای مدت عقد موقت نباشد: با این توضیح که زنان، بعد از طلاق در عقد دائم، بذل مدت یا انقضای مدت در عقد موقت یا فوت همسر خود، می بایست، مدت زمانی را به عنوان عده نگه دارند و سپس، با مرد دیگری ازدواج کنند. قانون گذار، بودن زن در عده را از موانع نکاح می داند و ازدواج در این دوران، جایز نیست.
شرط دوم این است که زن می بایست خالی از موانع نکاح باشد : موانع نکاح، شامل مواردی نظیر کفر؛ بودن در حالت احرام؛ داشتن قرابت رضاعی (خویشاوندی به واسطه شیر) یا قرابت نسبی با مرد است.
سومین شرط به این شکل است که زن، از اهلیت قانونی، برای ازدواج برخوردار باشد : یعنی، عقل و بلوغ  داشته باشد. 
شرط چهارم و آخر داشتن اذن پدر و صورتی که پدر در قید حیات نباشد، جد پدری است. البته، این شرط، در مواردی که زن، باکره است، ضروری می باشد و در غیر این صورت، یعنی در صورتی که زن، در ازدوج قبلی، رابطه زناشویی داشته و باکره نیست، نیاز نخواهد بود.
 

شرایط ازدواج دوم بدون ثبت در شناسنامه

همانطور که در قسمت های قبلی مقاله توضیح دادیم، در صورتی که زوجین، اقدام به عقد نکاح دائم نمایند، ملزم به ثبت آن، در شناسنامه و اعلام آن، به دفترخانه هستند. اما، قانون گذار، این شرط را در خصوص نکاح موقت، الزامی ندانسته است.
یعنی، در صورتی که زن و مردی، شرایط قانونی نکاح موقت مجدد را داشته باشند، می توانند، نسبت به ازدواج دوم، بدون ثبت در شناسنامه، اقدام کنند. با توجه به این توضیحات و توضیحات قبل، شرایط ازدواج دوم بدون ثبت در شناسنامه، به شرح زیر است:
• عقد نکاح، حتما باید، عقد موقت یا متعه باشد و در عقد نکاح دائم، امکان ازدواج دوم، بدون ثبت در شناسنامه، ممکن نیست.
• خالی بودن از موانع نکاح و وجود اهلیت قانونی، در زن و مردی که قصد ازدواج مجدد، بدون ثبت در شناسنامه را دارند که شامل عقل، رشد و بلوغ است.
• در صورتی که مرد، قصد نکاح مجدد را دارد و همسر اول او، در قید حیات است، داشتن اذن همسر اول، ضروری است. 
• زنی  که قصد ازدواج مجدد بدون ثبت در شناسنامه را دارد، باید، این نکته را مد نظر داشت که زن، در مدت عده طلاق، بذل یا انقضای مدت یا وفات نباشد یا در زوجیت شخص دیگری نبوده و در صورت با کره بودن، اذن پدر یا جد پدری خود را کسب کرده باشد. 
 
نکته : شایان ذکر است، چنانچه زن، در مدت عقد موقت، باردار شود ثبت این عقد در شناسنامه، الزامی است.
 
 

دادخواست و رسیدگی به دعوای تجویز ازدواج مجدد

مردی که یکی از شرایط ۹ گانه ای که بالاتر به آنها اشاره شد را دارا است و با وجود همسر اول، خواهان ازدواج اعم از دائم یا موقت با زن دیگری است می بایست با تقدیم دادخواست از دادگاه خانواده اجازه ازدواج دوم بگیرد که برای انجام این کار به یک سری مدارک خاص نیاز خواهد داشت که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
 
دلایل و مدارک مورد نیاز دادخواست ازدواج مجدد
در این دعوا مرد در واقع باید دو مدرک ارائه کند : 
• سند رسمی ازدواج که حاکی از تاهل وی است.
• مدارک اثباتی دلیلی که بابت آن خواستار ازدواج دوم است.
مثلا مردی که دلیل اصلی خود را برای ازدواج دوم، جنون یا بیماری صعب‌العلاج همسرش اعلام کرده، اگر این مطلب قبلا اثبات شده، آن را ضمیمه‌ی درخواست خود کند.
آنچه مهم است بدانید این است که تحقیقات ضروری توسط دادگاه خانواده در خصوص ادعای شما انجام می شود و بهتر است قبل از تقدیم دادخواست از وکیل خانواده در تهران، وکیل طلاق در تهران و یا بهترین وکیل ازدواج مجدد در تهران مشاوره لازم و دقیق منطبق بر شرایط و دلیل دادخواست ازدواج مجدد خود را دریافت کنید.
 

آیا تمکن مالی مرد تاثیری در روند پرونده دارد؟

مسئله خیلی مهمی که گاهی به آن توجه نمیشود، احراز توانایی مالی خواهان ( مرد ) است. دادگاه خانواده می خواهد بداند آیا زوج توانایی مالی اداره دو زندگی مشترک را دارد یا خیر.
مثلا اگر دلیل درخواست ازدواج مجدد مردی ترک زندگی زنش بدون دلیل شرعی باشد و حتی با حکم الزام به تمکین هم زوجه حاضر به بازگشت به منزل نباشد و مهریه‌اش را به اجرا بگذارد و مرد در پرونده مهریه تقاضای تقسیط یا اعسار داشته باشد، تقدیم دادخواست ازدواج دوم برای چنین شخصی اصلا کار صحیحی نیست، یک وکیل متخصص و با تجربه دعاوی خانواده در چنین شرایطی به شما خواهد گفت که این دعوا محکوم به شکست است چون در این پرونده می بایست شخص توانایی مالی خود را اثبات کند در حالی که بدهکار مهریه است.

اگر مرد با حکم دادگاه اقدام به ازدواج مجدد کند در حالی که همسر اول او رضایت نداشته باشد می‌تواند تقاضای طلاق کند؟

در صورتی که زن مشمول یکی از موارد ماده16 حمایت ازخانواده باشد، مثلا به وظایف زناشویی خود عمل نکرده باشد یا بیماری صعب‌العلاج داشته باشد و مرد به همین دلیل با حکم دادگاه و بدون رضایت همسر اول اقدام به ازدواج دوم کرده باشد، وضعیت پیچیده‌تر می‌شود. چون اگر زن وظایف زناشویی خود را به طور جدی و عمدی انجام نداده باشد، مرد می‌تواند با استناد به این مسئله و با حکم دادگاه اقدام به ازدواج مجدد کند. در چنین شرایطی، اگر مرد با حکم دادگاه و به دلیل عدم انجام وظایف زناشویی از سوی همسر اول ازدواج مجدد کرده باشد، زن ممکن است نتواند به راحتی از حق طلاق استفاده کند. دادگاه در این شرایط می‌تواند تشخیص دهد که آیا زن هنوز حق طلاق دارد یا خیر. البته، اگر در عقدنامه شرطی مبنی بر منع ازدواج مجدد مرد بدون رضایت زن وجود داشته باشد و مرد بدون رضایت همسر اول اقدام به ازدواج دوم کرده باشد، این شرط می‌تواند به زن حق طلاق بدهد، حتی اگر وظایف زناشویی خود را به درستی انجام نداده باشد.
در نهایت، این موضوع بستگی به شرایط خاص پرونده و تشخیص دادگاه دارد. دادگاه با در نظر گرفتن تمامی جوانب، از جمله رفتار و مسئولیت‌های هر دو طرف، تصمیم‌گیری می‌کند که آیا زن حق طلاق دارد یا خیر.
 

آیا اگر جای مرد و زن عوض شود، چنین حقوقی برای زن وجود دارد؟

اگر جای مرد و زن عوض شود، یعنی اگر مرد به وظایف زناشویی خود عمل نکند و زن بخواهد ازدواج مجدد کند، شرایط متفاوت خواهد بود. در حقوق ایران، حق چندهمسری فقط به مردان داده شده است و زنان اجازه ازدواج مجدد در حالی که در ازدواج قبلی هستند، ندارند.در صورتی که مرد به وظایف زناشویی خود عمل نکند، زن می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و بعد از طلاق، ازدواج مجدد انجام دهد. اما زن نمی‌تواند بدون طلاق از همسر اول خود، ازدواج مجدد کند. اگر زن بدون طلاق از شوهر اول اقدام به ازدواج مجدد کند، این عمل در حقوق ایران جرم محسوب می‌شود و برای زن مجازات قانونی به دنبال دارد.
بنابراین، در صورتی که مرد وظایف زناشویی خود را انجام ندهد، زن می‌تواند از دادگاه درخواست طلاق کند و پس از آن در صورت تمایل ازدواج مجدد داشته باشد، اما ازدواج مجدد در حالی که هنوز در ازدواج قبلی است، برای زن امکان‌پذیر نیست.
 

سخن آخر

همانطور که گفتیم ازدواج یک امر ضروری نیست ولی در صورت انجام، تعهدی ایجاد می کند که  ازدواج دوم را با محدودیت هایی همراه می‌کند. با این حال مرد از نظر قانون در شرایطی خاص اجازه ی ازدواج دوم و داشتن همزمان بیش از یک همسر را دارد و زن با ثبت طلاق و سپری کردن عده میتواند مجددا ازدواج کند. حال اگر در مورد هریک از مراحل ابهامی در ذهن دارید میتوانید با تماس با وکلای پیشنهادی و مطرح کردن سوالتان در سریعترین زمان ممکن به جواب موردنظر برسید. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بهترین وکیل ازدواج مجدد تهران ، وکیل خوب برای ازدواج مجدد در تهران ، وکیل خوب برای ازدواج مجدد تهران ، وکیل خوب ازدواج مجدد در تهران ، وکیل خوب ازدواج مجدد تهران ، وکیل برای ازدواج مجدد در تهران ، وکیل دعاوی ادواج مجدد در تهران ، وکیل متخصص ازدواج مجدد در تهران ، وکیل ازدواج مجدد خوب در تهران ، وکیل ازدواج مجدد حرفه ای در تهران ، وکیل ازدواج مجدد باتجربه در تهران ، وکیل ازدواج مجدد مجرب در تهران ، شماره وکیل ازدواج مجدد در تهران ، آدرس وکیل ازدواج مجدد در تهران ، وکیل های ازدواج مجدد در تهران ، لیست وکیل های ازدواج مجدد در تهران ، بهترین وکیل های ازدواج مجدد در تهران ، وکلای ازدواج مجدد در تهران ، لیست وکلای ازدواج مجدد در تهران ، بهترین وکلای ازدواج مجدد در تهران , وکیل جهت ازدواج مجدد در تهران , وکیل ازدواج مجدد ارزان در تهران , وکیل ازدواج مجدد آنلاین در تهران