وکیل استرداد جهیزیه در تهران

وکیل استرداد جهیزیه در تهران

جهاز یا جهیزیه چیست؟

جهیزیه یا همان جهاز به دارایی و اسباب و وسایلی  گفته می‌شود که عروس در هنگام ازدواج به خانه مشترک می‌برد. جهاز می‌تواند شامل پول، جنس یا ملک باشد اما بیشتر، شامل اسباب و لوازم خانه ‌است. همچنین کمیت و کیفیت جهاز ، بنا به شرایط فرهنگی، خانوادگی، منطقه‌ای شهر به شهر و وضع اقتصادی خانواده ها متفاوت است.

برای شروع مقدمات یک زندگی مشترک زن و شوهر هر کدام وظایفی را بر عهده می گیرند تا زندگی خود را بسازند. اکثر این وظایف ریشه در عرف و سنت ایرانیان دارد. برای مثال طبق عرف تدارک جشن عروسی  و تهیه منزل بر عهده مرد است و تهیه اسباب و وسایل منزل هم به عهده عروس می باشد. ممکن است زن و شوهر جور دیگری با هم توافق کرده باشند.

همانطور که گفتیم که طبق عرف زن موظف است که وسایل منزل را تهیه کند. پس جهاز جزء اموال و دارایی زوجه (زن) محسوب می شود. اما ممکن است بین زن و شوهر اختلاف پیش بیاید و نتوانند با هم سازش کنند و یا به هر دلیلی زن بخواهد جهیزیه خود را به جای دیگری منتقل کند اما با مخالفت شوهر خود مواجه شود. بهتر است برای جلو گیری از بروز آسیب های بیشتر با مجرب ترین وکیل استرداد جهیزیه در تهران و مشاور حقوقی در تهران مشورت کرده و فرآیند دعوای خود را به یک فرد متخصص این امر بسپارد.


مقالات حقوقی

اعتراض به استرداد جهیزیه

همان طور که گفته شد جهیزیه جزء اموال و دارایی زوجه  می باشد از این‌رو در هنگام طلاق و جدایی یا حتی قبل از آن زن می‌تواند جهیزیه خود را از خانه آقا خارج کند. به این عمل استرداد جهیزیه گفته می‌شود. اما آیا مرد می‌توان به این عمل اعتراض کند؟

در پاسخ باید گفت مرد در صورتی میتواند اعتراض کند که در طی زندگی مشترک وسایلی را تهیه کرده باشد و دادگاه حکم استرداد آن را به زوجه داده باشد. بدیهی است که برای به نتیجه رسیدن این اعتراض نیاز به مدرک و مستندات معتبر است و مرد باید ادعای خود را ثابت کند. در این صورت حکم پیشین استرداد جهیزیه باطل می گردد و حکم تازه ای به همراه لیست اقلام جدیدی برای استرداد داده می شود.

لیست سیاهه چیست؟

نوشتن لیست سیاهه به این معنا است که در همان ابتدا، لیستی از اقلام (وسایل و اسباب و اثاثیه) که توسط زن به عنوان جهیزیه به منزل شوهر برده می‌شود، تهیه می‌شود و شوهر و چند نفر از اعضای خانواده و بزرگان فامیل آن را امضا می‌کنند. این لیست را در برگه آخر عقدنامه می‌نویسند. اگر داماد پایین آن را امضا کند اعتبار سیاهه زیاد میشود.

در موارد طلاق و فوت و موارد بروز اختلافات جدی (از جمله مواردی که توسط شوهر به جهیزیه آسیب وارد شده و یا جهیزیه توسط شوهر فروخته شده یا معدوم شده)، وجود این لیست کمک می‌کند تا روند پیگیری‌ها به شکل راحت‌تر و سریع‌تری انجام شود. خیلی نکات زیادی در این زمینه وجود دارد که بهتر است از وکیل استرداد جهیزیه در تهران کمک بگیرید.

تنظیم شدن لیست سیاهه در دفترخانه اسناد رسمی موجب افزایش اعتبار آن می‌شود و باعث می‌شود این لیست در حکم یک سند رسمی باشد. لازم است فاکتورهای خرید نگهداری و به نحوی بایگانی شوند که تا سال‌های طولانی حفظ شوند و قابل خواندن باشند.

درواقع آوردن جهیزیه به خانه شوهر به این معنا نیست که مالکیت آن با زوج باشد صرفا از منافع آن بهره‌مند میشود و می‌تواند از این وسایل استفاده کند. پس این اموال به صورت امانت در اختیار شوهر است و هر زمان زن اراده کند می‌تواند جهازش را به جای دیگری منتقل کند.

پس اگر طرفین نتوانند به توافقی دست یابند یا شوهر، بدون رضایت زن، محل جهاز را تغییر دهد، بازگرداندن آن، نیازمند ارائه دادخواست استرداد جهیزیه در شورای حل اختلاف یا دادگاه خانواده بسته به شرایط می باشد که بهتر است از بهترین وکلای استرداد جهیزیه در تهران کمک گرفت.

جهیزیه در مالکیت چه کسی است؟

جهیزیه تا زمانی که زوجه زنده است در مالکیت او است یعنی متعلق به زن است. در واقع، پدر دختر، جهیزیه را بدون اینکه وجهی از دخترش دریافت کند، به او بخشیده است.

جهیزیه از دیدگاه قانونی و شرعی

هیچ نوع اجبار قانونی و شرعی در ایران در مورد آوردنِ جهیزیه توسط زن به منزل شوهر وجود ندارد. اما در فرهنگ و عرف ایرانی، متداول است که عروس، همه یا تعدادی از اسباب و اثاثیه و وسایل مورد نیاز برای منزل مشترک را به منزل شوهر ببرد. در موارد حقوقی بهتر است از وکیل کمک بگیرید زیرا او از همه قوانین آگاه است و بهترین راه‌حل را به شما ارائه می‌دهد. در زمینه طلاق توصیه میکنیم به صفحه وکیل طلاق در تهران مراجعه کنید و از وکلای مجرب طلاق تهران مشورت بگیرید.

مدارک مورد نیاز برای تنظیم دادخواست دعوی استرداد جهیزیه

  • اسناد و مدارکی که وجود رابطه‌ی زوجیت یا انقطاع آن را ثابت کند (سند نکاح یا سند طلاق) و کپیِ این اسناد و مدارک
  • مدارک شناسایی زوجین (اصل کارت ملی و اصل شناسنامه و کپی‌های صفحات آنها)
  • اسناد و مدارکی که ثابت کند اموال و جهیزیه توسط زن یا خانواده‌ی او خریداری و به خانه‌ی شوهر آورده شده است (از جمله لیست و سیاهه‌ی جهیزیه، فاکتورهای خرید معتبر و شهادت شهود معتبر) 

 

 

 

 

 

وکیل امور استرداد جهیزیه در تهران , وکیل استرداد جهیزیه تهران , وکیل دعاوی استرداد جهیزیه در تهران , وکیل استرداد جهیزیه خوب در تهران , وکیل استرداد جهیزیه با تجربه در تهران , وکیل استرداد جهیزیه مجرب در تهران , وکیل استرداد جهیزیه حرفه ای در تهران , وکیل متخصص استرداد جهیزیه در تهران , وکیل های استرداد جهیزیه در تهران , لیست وکیل های استرداد جهیزیه در تهران ,  بهترین وکیل های استرداد جهیزیه در تهران , وکلای استرداد جهیزیه در تهران , بهترین وکلای استرداد جهیزیه در تهران , لیست وکلای استرداد جهیزیه در تهران , شماره وکیل استرداد جهیزیه در تهران , آدرس وکیل استرداد جهیزیه در تهران , وکیل استرداد جهیزیه ارزان در تهران , وکیل استرداد جهیزیه رایگان در تهران , وکیل استرداد جهیزیه آنلاین در تهران