وکیل جرائم سیاسی در تهران
تلاش برای بهبود و اصلاح امور سیاسی به منظور ارتقای کلی سطح کشور و جامعه، دغدغه و آرمان شهروندان هر جامعه ای است. اما به دلیل حساسیت بسیار این کار، همواره مورد بحث و مناقشه بوده است. از آنجایی که درراستای دستیابی به این هدف، برخی افراد ممکن است مرتکب جرایمی شوند، دستگاه قضایی کشور وظیفه دارد این موارد را مورد بررسی قرار دهد. با توجه به اینکه انگیزه ی افراد از این کارها متفاوت است، قانون در سطوح مختلفی با آنها برخورد خواهد کرد. در کشور ما نیز در سال ۱۳۹۵  قانون جرم سیاسی به تصویب رسید که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.
 

جرایم سیاسی چیست؟

به جرایمی گفته می‌شود که با انگیزه اصلاح امور کشور علیه مدیریت و نهاد‌های سیاسی یا سیاست‌های داخلی یا خارجی کشور ارتکاب یابد، بدون آنکه فرد مرتکب قصد ضربه‌زدن به اصل نظام را داشته باشد.
بنا براین نکته، انگیزه ی فرد عنصر اصلی در ارتکاب این قبیل جرایم است و این انگیزه باید توسط خود فرد در دادگاه اثبات شود. همچنین به نظر می‌رسد منظور از "ضربه زدن به اصل نظام"، در واقع قصد براندازی و تغییر نظام حاکم است. یعنی اگر برای دادگاه محرز شود که کسی به قصد تغییر نظام حاکم این قبیل جرایم را انجام داده، دیگر مشمول این قانون نخواهد بود و جرم وی از حالت سیاسی خارج شده و مسیر دیگری را طی خواهد کرد.

مقالات حقوقی

چه جرایمی جرم سیاسی هستند؟

مصادیق آن به شرح زیر است :
الف. توهین یا افترا به مقامات سیاسی.
ب. توهین به رئیس یا نماینده سیاسی کشور خارجی که در قلمرو جمهوری اسلامی ایران وارد شده است که با رعایت مفاد ماده (۵۱۷) قانون مجازات اسلامی، بخش تعزیرات، در این بند قانون گذار توهین را از افترا جدا کرده و تنها توهین به مقامات سیاسی خارجی را جرم سیاسی دانسته آن هم به شرطی که آن کشور هم توهین به مقامات ایرانی را جرم تلقی کرده باشد، و اگر کشوری در این خصوص رفتار متقابل نداشته باشد، ایران هم الزامی برای جرم انگاری توهین به رییس یا نماینده کشور خارجی ندارد.
پ.  جرایم مندرج در بندهای (د) و (هـ) ماده (۱۶) قانون فعالیت احزاب، جمعیت‌ها، انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته‌شده مصوب  07/06/1360 در واقع اگر احزاب و گروه‌ها در نشریات، اجتماعات و فعالیت‌های دیگرخود مرتکب این دو مورد شوند، به شرطی که اقدامشان به قصد اصلاح کشور و عدم ضربه زدن به اصل نظام باشد، مشمول این قانون می شوند.
ت.  جرائم مقرر در قوانین انتخابات به استثنای مجریان و ناظران انتخابات. در واقع آن اقداماتی که کاندیداها یا هواداران آنها در راستای تبلیغات انتخاباتی، انجام می‌دهند، سیاسی محسوب می شود
ث.  نشر اکاذیب.
 

چه جرایمی جرم سیاسی نیستند؟

هر جرمی صرفا به دلیل اینکه با نیت اصلاح کشور ارتکاب یافته باشد، مشمول قانون جرایم سیاسی نمی‌شود. به همین دلیل بر اساس قانون، مباشرت، مشارکت، معاونت و شروع به جرائم زیر، جرم سیاسی به حساب نمی آید :
• جرائم مستوجب حدود، قصاص و دیات
• سوءقصد به مقامات داخلی و خارجی
• آدم‌ربایی و گروگان‌گیری
• بمب‌گذاری و تهدید به آن، هواپیماربایی و راهزنی دریایی
• سرقت و غارت اموال، ایجاد حریق و تخریب عمدی
• حمل و نگهداری غیرقانونی، قاچاق و خرید و فروش سلاح، مواد مخدر و روانگردان
• رشا و ارتشاء، اختلاس، تصرف غیرقانونی در وجوه دولتی، پول‌شویی و اختفای اموال ناشی از جرم مزبور
• جاسوسی و افشای اسرار
• تحریک مردم به تجزیه‌طلبی، جنگ، کشتار و درگیری
• اختلال در داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی به کار گرفته‌شده برای ارائه خدمات ضروری عمومی یا حاکمیتی
• کلیه جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی اعم از جرائم ارتکابی به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی یا حامل‌های داده یا غیر آن.
بنابراین قتل یک فرد یا ترور او حتی اگر با نیت اصلاح امور کشور انجام شده باشد، نمی‌تواند سبب شود که فرد مرتکب از تخفیفات و امتیازات موجود در این قانون بهره‌مند گردد.
 

فرق جرم سیاسی و جرم امنیتی

جدای از مواردی که پیش تر عنوان شد که واضحا مرزشان را با جرم سیاسی و قوانین مربوطه مشخص می‌کنند، گاهی اوقات مرز بسیار باریکی بین مجرم سیاسی و مجرم امنیتی بودن وجود دارد که تشخیص آن برای وکیل ها هم امرپرچالشی است. شاید لازم باشد که این نکته را دوباره عنوان کرد که تلاش برای ایجاد تغییرات اساسی در نظام سیاسی، جرم سیاسی نیست. حتی اگر به شیوه ی کاملا مدنی و صلح آمیز صورت بگیرد، جرمی امنیتی است و بایستی خاطر نشان کرد که شخص تحت عنوان مجرمانه دیگری تحت تعقیب قرار خواهد گرفت.
به این نکته هم باید اشاره شود که اگر جرم تشخیص داده شده سیاسی باشد، فرد مجرم از یک سری امتیازات و حقوق بهرمند شده و با او با رافت بیشتری برخورد خواهد شد که بدیهی است که در صورت امنیتی تشخیص دادن جرم، مجرم از این امتیازات محروم خواهد ماند.
 

حقوق یک مجرم سیاسی

لازم به ذکر است که یک فرد به عنوان مجرم سیاسی دارای حقوقی است که عبارت اند از:
الف- مجزا بودن محل نگهداری درمدت بازداشت و حبس از مجرمان دیگر
ب- ممنوعیت از پوشاندن لباس زندان در طول دوران بازداشت و حبس
پ- ممنوعیت بازداشت و حبس به صورت انفرادی به جز در مواردی که مقام قضایی بیم تبانی بدهد یا آن را برای تکمیل تحقیقات ضروری بداند، ولی درهرحال مدت آن نباید بیش از پانزده روز باشد.
ت- حق ملاقات و مکاتبه با بستگان طبقه اول در طول مدت حبس
ث- حق دسترسی به کتب، نشریات، رادیو و تلویزیون در طول مدت حبس
 

فرآیند رسیدگی چگونه است و کدام دادگاه ها به پرونده های مربوط به مجرمین سیاسی رسیدگی میکنند؟

از آنجا که در ماده ۴ قانون جرم سیاسی آمده است که نحوه رسیدگی به جرایم سیاسی و مقررات مربوط به هیات منصفه، مطابق با قانون آیین دادرسی کیفری ست، پس در فرآیند بررسی این پرونده ها هم مطابق مقررات آیین دادرسی کیفری، فرآیند رسیدگی مراحل طولانی و هزینه بری خواهد داشت.
هر شکایت کیفری که مطرح می شود ابتدا باید مرحله تحقیقات مقدماتی را نزد بازپرس بگذراند، سپس بعد از بررسی مدارک اولیه توسط بازپرس ممکن است قرار بازداشت موقت برای متهم  صادر شود. سپس، پرونده به دادسرا ارسال می شود. در مرحله ی بعد برای شنیدن اظهارات و دفاعیات جلسه برگزار شده و استفاده از شهادت شهود توسط دادستان انجام می شود. مرحله آخر نیز دادگاه می باشد. مطابق اصل 168 قانون اساسی رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی می بایست علنی باشد و با حضور هیات منصفه صورت گیرد.و مطابق ماده ی 5 تشخیص سیاسی بودن و یا نبودن جرم با دادسرا یا دادگاهی است که پرونده در آن مطرح است. این را باید دانست که متهم می‌تواند در هر مرحله از رسیدگی در دادسرا و حتی تا پایان جلسه اول دادرسی در دادگاه، نسبت به سیاسی بودن اتهام خود اعتراض کند. مرجع رسیدگی‌کننده طی قراری در این مورد اظهارنظر می‌کند. شیوه صدور و اعتراض به این قرار، تابع مقررات قانون آیین دادرسی کیفری است.
همچنین بهتر است به این نکته هم اشاره شود اگر جرم سیاسی در رسانه انجام شود، رسیدگی به آن بر اساس قانون مطبوعات خواهد بود.
 

وکیل جرایم سیاسی کیست؟

در جامعه‌ی امروز ایران، به دلیل افزایش نارضایتی اشخاص جامعه از وضعیت موجود و احتمالا تلاش برای ایجاد تغییرات وکیل‌های جرایم سیاسی نقشی حیاتی ایفا می‌کنند. وکلای جرایم سیاسی، این حمایتگران از حقوق بشر، با تمرکز بر مسائل قضایی و سیاسی و آگاهی از قوانین حاکم، کلیدی برای حمایت از شهروندان و حفاظت از آزادی کلام وعقیده هستند.
وکالت کیفری، جزو دشوار ترین دسته های وکالت است و باید حواستان باشد که به هیچ عنوان نباید دعاوی کیفری خود را به وکلای کم تجربه بسپارید. وکیل جرایم سیاسی خوب، باید دانش و تخصص بسیار بالایی داشته باشد و به طور کامل با قوانین اسلامی، فقهی، حقوقی و سیاسی آشنا باشد. شاید تنها راه موفقیت پرونده شما کمک گرفتن از یک وکیل سیاسی مجرب باشد که در سایت وکلا ما با معرفی مجربترین وکیل جرایم سیاسی در تهران در کنار شما هستیم.
 

مزیت های داشتن وکیل در این راه

به دلیل پیچیدگی و حساسیت پرونده های سیاسی داشتن وکیل دارای مزایای زیادی ست که این مزایا عبارتند از:
بهره بردن از تخصص و تجربه : وکیل جرایم سیاسی دارای تخصص و تجربه کافی در حوزه حقوق سیاسی است و می تواند بهترین مشورت ها و خدمات حقوقی را به موکلین خود ارائه دهد.
 برخورداری از اطلاعات به روز :  وکیل جرایم سیاسی حرفه‌ای به روز ترین اطلاعات و رویدادهای مرتبط با حقوق سیاسی را دارد و می تواند بهترین راه حل ها را برای موکل خود پیدا کند.
اطمینان از حفظ حقوق : وکیل جرایم سیاسی خبره از حقوق موکل خود برای رسیدن به نتیجه مطلوب آگاه است و از آن حمایت می‌کند و همچنین بهترین راه حل ها را برای موکل خود پیدا می‌کند.
اطمینان از حفظ امنیت : درتمامی پرونده‌ها بخصوص در پرونده‌های سیاسی، امنیت موکل بسیار مهم است و وکیل جرایم سیاسی باید بتواند امنیت موکل خود را حفظ کند.
 

سخن پایانی

همانطور که گفتیم جرایم سیاسی جرایمی هستند که با هدف اصلاح شرایط علیه نهادهای سیاسی ارتکاب می یابند اما هدفشان ضربه زدن به اصل نظام یا براندازی نیست که اگر باشد از جرم سیاسی خارج شده و تحت عناوین دیگر از جمله جرایم امنیتی قابل پیگیری ست. اما اگر جرم سیاسی باشد، سوای امتیازاتی که فرد مرتکب دریافت می کند، رسیدگی به پرونده ی او نیز در یک دادگاه علنی و با حضور هیئت منصفه انجام خواهد پذیرفت. واضح است طی این مسیر حساس به تنهایی، فشار زیادی روی فرد مجرم و نزدیکان وی خواهد گذاشت، پس اگر میخواهید در این راه تنها نباشید، میتوانید در این سایت به اطلاعات بهترین وکیل جرایم سیاسی در تهران دسترسی داشته و با ایشان ارتباط بگیرید و سوالات احتمالی خود در این باره را از آنان بپرسید و این مسیر سخت را مطمئن طی کنید.

 

 

 

 

 

 

وکیل برای جرائم سیاسی در تهران , وکیل جرائم سیاسی  در تهران , هزینه وکیل برای جرائم سیاسی در تهران , وکیل امورجرایم سیاسی در تهران , وکیل جرائم سیاسی تهران , وکیل دعاوی جرائم سیاسی در تهران , وکیل جرایم سیاسی خوب در تهران , وکیل جرائم سیاسی با تجربه در تهران , وکیل جرائم سیاسی مجرب در تهران , وکیل جرائم سیاسی حرفه ای در تهران , وکیل متخصص جرائم سیاسی در تهران , وکیل های جرایم در تهران , لیست وکیل های جرائم سیاسی در تهران ,  بهترین وکیل های جرائم سیاسی در تهران , وکلای جرائم سیاسی در تهران , بهترین وکلای جرائم سیاسی در تهران , لیست وکلای جرایم سیاسی در تهران , شماره وکیل جرائم سیاسی در تهران , آدرس وکیل جرائم سیاسی در تهران , وکیل جرائم سیاسی ارزان در تهران , وکیل جرائم سیاسی رایگان در تهران , وکیل جرائم سیاسی آنلاین در تهران