جرم مزاحمت برای بانوان یکی از جرایم تعزیری است که در قانون مجازات اسلامی ایران به آن اشاره شده است. این جرم شامل هرگونه رفتار یا عملی است که باعث آزار و اذیت بانوان در معابر عمومی یا سایر اماکن عمومی شود.
این مزاحمت ها شامل مزاحمت های خیابانی، رفتار های کلامی و غیر کلامی دارای ماهیت جنسی ( مانند توهین کردن، کنایه زدن، فریاد کشیدن، نوازش کردن ، خیره شدن و غیره ) می شود که معمولا توسط مردهای غریبه در مکان های عمومی و غیر عمومی نسبت به زن یا کودک اعمال می شوند.
متلک پرانی، تنه زنی، و اعمال غیر اخلاقی در مجامع عمومی و نظایر آن به طور لفظی و غیر لفظی از مظاهر مزاحمت خیابانی است که مرتکب جرم با حرکات و اعمال توهین آمیز موجب هتک حرمت زن یا کودک را فراهم می آورند.
شاید برای شما نیز جالب باشد که مزاحمت بانوان در چه شرایطی جرم شناخته می شود. با توجه به ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی مزاحمت زمانی به عنوان جرم شناخته می شود که در اماکن عمومی و یا معابر انجام شود. اماکن عمومی از مکان هایی هستند که برای عموم مردم دایر شده اند مانند ادارات دولتی، رستوران ها، بازارها و هتل ها. معابر نیز مکان هایی برای رفتوآمد هستند که میتوان به کوچه، خیابان، بزرگراه ها اشاره کرد. اگر فردی در یک کوچه خلوت مزاحم خانم و یا اطفال شود، جرم رخ داده است.
با توجه به ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی، هر کس که در مکان های عمومی و یا معابر باعث ایجاد مزاحمت بانوان و یا اطفال شود و یا این که با استفاده از الفاظ و حرکات مخالف شئون به آن ها توهین کند به حبس از دو الی شش ماه و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود.
اگر در فضای مجازی ، برای بانوان مزاحمت ایجاد شود جرم آن تحمل حبس از پانزده روز تا سه ماه است. با توجه به ماده ۱۵ قانون جرایم رایانه ای، اگر کسی با ارسال محتویات نامناسب فردی را تهدید کند و یا او را ترغیب به انجام عملی سازد، به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال و یا پرداخت هزینه نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.
با توجه به ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی حکم مزاحمت برای زنان در فضای مجازی مطابق با جرم مزاحمت در اماکن عمومی است که در آن فرد به تحمل حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود.
روش های مختلفی برای اثبات جرم مزاحمت بانوان وجود دارد. از طریق شهادت شهود، وقوع جرم در منظر نیروی انتظامی، اقرار و یا ثبت واقعه مزاحمت توسط دوربین های مداربسته شهری میتوانید جرم را ثابت کنید. کمک گرفتن از وکیل همیشه بهترین راه حل است. زیرا مسائل حقوقی پیچیده هستند و بهتر است فردی آگاه شما را راهنمایی کند. در سایت وکلا مجرب ترین وکلای ایران را معرفی کرده ایم.
اگر مالک خودرو با ماشین خود باعث ایجاد مزاحمت بانوان شود و یا به آن ها توهین کند، درصورتی که مشخصات او قابل تشخیص نباشند، می تواند از طریق پلاک خودرو شکواییه را به دادسرا ارسال کند یا از بهترین وکیل مزاحمت بانوان در بابل کمک بگیرد. همانطورکه در بخش های قبل نیز اشاره کردیم، اگر فردی با استفاده از ماشین نسبت به مزاحمت برای نوامیس و بانوان اقدام کند، با توجه به قانون مجازات اسلامی به تحمل حبس و شلاق محکوم می شود.
خیر، جرم مزاحمت برای نوامیس و بانوان یکی از جرایم غیرقابل گذشت است که در صورت وقوع حتی با گذشت شاکی باز هم مجازات آن اعمال خواهد شد و گذشت تنها می تواند باعث تخفیف در مجازات مرتکب شود.
جرم ایجاد مزاحمت برای بانوان و اطفال از جرایمی است که متاسفانه در جامعه ما وجود داشته و علیرغم حساسیت قانونگذار در مورد آن، پیشگیری مناسب در این زمینه رخ نداده است. البته باید توجه داشت که در صورت وقوع چنین مواردی بهتر است تا با مشورت و یا وکالت وکیل مزاحمت بانوان در بابل اقدام به شکایت کنید تا به نتیجه مناسب برسید.
وکالت ابزاری جهت دفاع از حق
معرفی سایت وکلا
ثبت نام وکلا در سایت
همکاری با ما
شماره تماس رزرو مشاوره حقوقی
09362095065
شنبه تا چهارشنبه
از ساعت 08:00 تا 18:00
وکلا ، سامانه ارتباط مردم با وکلای مجرب
طراحی سایت گروه فنی مهندسی ساین
آمار