وکیل مهریه در شیراز

مقالات حقوقی

وکیل مهریه در شیراز

در کشورهای مسلمان، سنت مهریه وجود داشته حتی در زمان های قدیم. مهریه را باید هنگام وقوع عقد در نظر گرفت. مهریه از جمله حقوق مالی که به موجب عقد ازدواج، به زن، تعلق می گیرد، می باشد. هرچند در عمل، بسیار اتفاق می افتد که زن، موقع طلاق، مهریه را مطالبه کند، اما او، از زمان وقوع عقد، در هر زمان که بخواهد، می تواند، پرداخت مهریه خود را از شوهر درخواست نماید. شایان ذکر است، مسایلی همچون، رابطه نامشروع و نشوز زن یا عدم تمکین وی، مانع از استحقاق زن، نسبت به مهریه نیست.

امروزه دعاوی مربوط به مهریه در کنار دعاوی طلاق، پرونده های فراوانی را در دادگاه های خانواده به خود اختصاص داده و زمینه ساز اختلافات و مشکلات فراوانی برای هر دو طرف شده است. گاه این دعاوی آن چنان پیچیده می شود که علاوه بر زمان بر بودن آن، زجر آور و پر عذاب نیز می باشد که مهم ترین دلیل آن هم عدم مشورت با وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی در همان ابتدای کار است. همچنین فرآیند دریافت مهریه نیز بایستی با همراهی یک وکیل مهریه در شیراز انجام گیرد تا زن به حق قانونی و شرعی خود دست یابد، چه بسا گاهی عدم همراهی وکیل می تواند منجر شود تا زن این حق خود را از دست بدهد و یا به هر نحوی متضرر گردد.

انواع مهریه

مهر المسمی

منظور از مهرالمسمی مهریه است که در زمان عقد میزان و مقدار ان تعیین میشود و در سند ازدواج نیز ثبت میشود و هیچ محدودیتی در تعیین میزان این نوع مهریه نیست.

مهر المتعه

این مهریه بر اساس توان مالی مرد در نظر گرفته میشود و مربوط به زنانی است که در زمان عقد برای انها مهریه در نظر گرفته نشده است و مرد تصمیم به طلاق قبل از نزدیکی و تعیین مهریه میکند.

مهرالمثل

مهرالمثل مهریه‌ایی است که مقدارش مشخص نشده باشد و در ضمن عقد زوجین در خصوص آن به توافق نرسیده باشند. این نوع مهریه بعد از عقد و نزدیکی صورت میگیرد و از شرایط اصلی آن نزدیکی است.

انواع مهریه، بر اساس نحوه پرداخت آن، شامل موارد زیر است:

مهریه عند المطالبه: در مهریه عند المطالبه، مهریه، حال بوده و به محض مطالبه توسط زن، باید به او پرداخت شود. چنانچه مرد، استطاعت مالی پرداخت آن، به صورت یکجا را نداشته باشد، می تواند، با اثبات اعسار خود به دادگاه، اقدام به تقسیط مهریه و پرداخت آن، طی اقساط نماید.

مهریه عند الاستطاعه: برای دریافت مهریه عندالاستطاعه، زن باید استطاعت یا توانایی مرد، برای پرداخت مهریه را در دادگاه ثابت کند. چنانچه مرد، از توانایی مالی برخوردار نباشد، ملزم به پرداخت مهریه نیست.

راه های وصول مهریه

ارسال اظهارنامه از سوی زن به شوهر

در اظهارنامه دو ستون به اسم خوانده و خواهان وجود دارد که خواهان همان زوجه است. زوجه باید درخواست مهریه بنویسد و آن را از طریق دادگاه برای خوانده ارسال کند. در این گونه شکایات بهتر است از بهترین وکیل مهریه در شیراز کمک بگیرید تا بتوانید همه حق و حقوق خود را بگیرید.

از طریق اجرای ثبت

هنگامی که مرد توانایی پرداخت مهریه را داشته باشد ولی از پرداخت آن خودداری کند، زوجه مهریه خود را فورا به اجرا می‌گذارد. در این هنگام اگر زن مدت ده روز مالی بتواند دارایی شوهر را معرفی کند، فورا نسبت به توقیف آن اقدام خواهد شد و اگر دارایی زوج، جز مستثنیات دین و تنها حقوق او باشد، در صورتی که همسر دیگری نداشته باشد، تا یک چهارم آن ماهانه به زوج تعلق می‌گیرد.

این پروسه تا زمانی که مهریه کاملا پرداخت شود، ادامه خواهد داشت و تا آن مدت مرد نمی‌تواند از کشور خارج شود. در صورتی که مرد اموال دیگری غیر از حقوق داشته باشد، دادگاه آن را می‌فروشد و مهریه از این طریق پرداخت می‌شود.

از طریق دادگاه

اگر مرد توانایی مالی نداشته باشد، زن می‌تواند به دادگاه خانواده رجوع کند و دادخواستی مبنی بر استرداد مهریه به دادگاه ارائه بدهد. دادگاه پس از رسیدگی به دادخواست او، در صورتی که زوجه مستحق دریافت مهریه باشد، حکم به پرداخت مهریه می‌دهد. در این صورت مرد مکلف و موظف است که نسبت به زمان تعیین شده توسط دادگاه، مهریه همسر خود را بپردازد.

اگر مرد مالی داشته و هنگام تشکیل دادگاه به فکر فروش آن باشد یا آن را جابه‌جا کند، زن از دادگاه، قرار “تأمین خواسته” می‌خواهد و با این درخواست قرار تأمین خواسته صادر می‌شود.

مستثنیات دین در پرداخت مهریه

از زمان جاری شدن صیغه ازدواج، مهریه حق خانم محسوب می‌شود و در هر زمان می‌تواند آن را مطالبه کند. ولی بهتر است بدانید که محدودیتی در پرداخت مهریه وجود دارد که به آن مستثنیات دین می‌گویند. به این معنا که خانم نمی‌تواند هر اموالی که آقا  دارد را برای مهریه توقیف کند.

برای مثال اگر مهریه خانم 124 سکه بهار آزادی باشد و آقا مالک دو دستگاه آپارتمان و و دو خودرو به هر ارزشی باشد، خانم می‌تواند مهریه خود را اجرا بگذارد و یکی از آپارتمان ها و خودروهای آقا را برای مهریه‌ش توقیف کند.

اگر ارزش مهریه خانم بیشتر از یک خانه و ماشین باشد، خانم دیگر نمی‌تواند آن منزلی که آقا در آن سکونت دارد را توقیف کند و آن آپارتمان جزء مستثنیات دین محسوب می‌شود. ما به التفاوت، بسته به نظر قاضی و دادگاه قسط بندی می‌شود.

چه اموالی مستثنیات دین محسوب می‌شود؟

یکسری از اموال جز مستثنیات دین محسوب می‌شوند که عبارتند از:

منزلی که آقا در آن سکونت دارد. برای مثال اگر آقا بیشتر از یک منزل داشته باشند دو یا سه آپارتمان خانم می‌تواند همه آن‌ها را توقیف کند و آن منزلی که  برای سکونت آقا است مستثنیات دین محسوب می‌شود.

اسباب و لوازم منزلی که برای امرار معاش آقا ضروری هستند را خانم نمی‌تواند توقیف کند.

مبلغی که به عنوان اجاره  به صاحب خانه پرداخت می‌شود در صورتی که توقیفش موجب عسر و حرج شود مستثنیات محسوب می‌شود.

اسباب و دستگاه‌هایی که برای کسب و کار اقا هستند و آقا خرج روزانه خود را از آن طریق کسب می‌کند. برای مثال اگر آقا صاحب تاکسی باشد و کسب و کارش از آن طریق باشد خانم نمی‌تواند آن را توقیف کند.

مجرب ترین وکیل مهریه در شیراز ، وکیل امور مهریه در شیراز ، باسابقه ترین وکیل مهریه در شیراز