وکیل نشر اکاذیب در بابلسر

وکیل نشر اکاذیب در بابلسر

 

نشر اکاذیب چیست؟

نشر اکاذیب مرکب از دو کلمه‌ی "نشر" به معنی انتشار و پخش کردن، و اکاذیب به معنای سخنان دروغ  و خلاف واقع است. نشر اکاذیب زمانی که به عنوان یک جرم طلقی شده و معرفی شود به این معناست که فرد با پراکندن اخبار و سخنان کذب درباره‌ی شخص حقیقی و یا حتی حقوقی، بصورت عمد، در پی ضرر رساندن به شخص و یا تشویش اذهان عمومی است. حال ، فارغ از اینکه ضرر وارد شود یا خیر.

به طور مثال : اگر کسی به دروغ شایعه درست کند که در مکان یا شهر خاصی سیل آمده یا اینکه شخص الف عمل خاصی را انجام داده یا حرف بخصوصی زده که واقعیت ندارد. پس هرکس به قصد اضرار به دیگری اقدام به نشراکاذیب کند، بر طبق ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی کتاب تعزیرات مجرم محسوب میشود.


مقالات حقوقی

بهترین وکیل نشر اکاذیب در بابلسر

بر طبق قانون ماده 698 "هرکس به قصد اضرار یا تشویش اذهان عمومی یا مقالات رسمی به وسیله نامه یا شکوائیه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت راساً یا بعنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر وارد شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان ، باید به حبس از 2 ماه تا 2 سال و یا شلاق تا 74 ضربه محکوم شود"

انواع نشر اکاذیب چیست؟

عمل مجرمانه‌ی نشر اکاذیب ممکن است به دو صورت غیررایانه ای و رایانه ای ارتکاب یابد. در ادامه توضیح میدهیم که هرکدام به چه معنا هستند و چه فرقی با هم دارند.

نشر اکاذیب غیر رایانه‌ای

نشر اکاذیبی که در ماده 698 تعزیرات به آن اشاره شده است، از طریق نامه، شکواییه، مراسلات،عرایض، گزارش و یا نشر یا توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضا یا بدون امضا است. در واقع، این نوع از نشر اکاذیب، نسبت دادن ادعایی دروغین به دیگری بصورت کاغذی و کتبی است.

 

نشر اکاذیب رایانه ای

نوع دیگری از نشر اکاذیب وجود دارد که از طریق رایانه انجام میشود که عنوان مجرمانه "نشر اکاذیب از طریق سیستم‌های رایانه‌ای" برای آن در نظر گرفته شده است که در حوزه‌ی جرایم رایانه‌ای قرار میگیرد.

بر اساس قانون جرایم رایانه‌ای "هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سامانه رایانه‌ای یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد، اعمالی را برخلاف حقیقت، رأساً یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی به‌طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق یاد شده به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت (در صورت امکان)، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد"

 

نشر اکاذیب با چه هدفی انجام میشود؟

معمولا هدف از این کار تشویش اذهان عمومی یا جریحه دار کردن احساسات و یا جهت‌دار کردن افکار مردم در یک جامعه می باشد. اما اگر نشر اکاذیب برای یک شخص خاص حقیقی یا حقوقی اتفاق افتاده باشد میتواند هدف از آن اخاذی و یا به دست آوردن منفعت خاصی باشد.

مجازات نشر اکاذیب در قانون چیست؟

ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که جرم نشر اکاذیب یک جرم مطلق است. (تعریف جرم مطلق : جرمی است که به صرف ارتکاب عمل واقع شده تحقق می یابد اعم از اینکه عمل به نتیجه مطلوب عامل رسیده یا نرسیده باشد.)

دومین نکته ای که باید در نظر داشته باید این است که نشر اکاذیب یکی از جرائم قابل‌گذشت است و بنابراین رسیدگی به آن در شرایطی صورت می‌پذیرد که شخص بزه دیده شکایت خود را از این موضوع به دادگاه تقدیم کند و طبیعتاً با گذشت او رسیدگی متوقف خواهد شد، مگر اینکه جنبه عمومی جرم به لحاظ مقام  و سمت بزه دیده و یا دامنه گستردگی و سایرعوامل نیاز به کیفر رساندن بزهکار را توجیه نماید.

با این حال مجازاتی که برای این جرم در قانون در نظر گرفته شده علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، از 2 ماه تا 2 سال حبس و یا تا 74 ضربه شلاق متغیر است. و همینطور در مواردی ممکن است پرداخت نقدی، از پنج میلیون تا چهل میلیون ریال، بسته به میزان سنگینی جرم برای آن لحاظ شود.

 

آیا برای تحقق جرم حتما باید شخص متضرر شده باشد؟

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، برای تحقق این جرم لازم نیست که حتما ضرر مادی یا معنوی به بزه‌دیده وارد شده باشد بلکه صرف ارتکاب عمل توسط مرتکب یا مرتکبان کفایت می‌کند و در این خصوص، نیازی به ارائه مدرک برای اثبات ورود ضرر برای رسیدگی به پرونده وجود ندارد و شخص به صرف انجام عملی مجرمانه، مجرم به حساب می‌آید.

آیا گفتن هر حرف کذبی دارای مجازات است؟

برای تحقق جرم علاوه بر لزوم اثبات غیرواقع بودن مطالب مطرح شده، باید نشراخبار و اطلاعات کذب از طریق نامه، شکواییه، مراسله،عریضه، سایت یا منبع رسمی اینترنتی صورت گرفته باشد و صرفا بیان شفاهی از شمول آن خارج است.

در صورت درگیر شدن با چنین موقعیتی چه کاری باید انجام دهیم؟

اگردر چنین موقعیتی قرار گرفتید میتوانید با بهره‌گیری از تخصص وکلای مجرب در سریع ترین زمان ممکن برای برطرف شدن آن اقدام کنید. در این راستا برای دستیابی به بهترین وکیل نشر اکاذیب در بابلسر ما هم به شما کمک میکنیم. در سایت وکلا شما میتوانید مجربترین وکیل نشر اکاذیب در بابلسر را یافته و با ایشان جهت رسیدگی به موضوع موردنظر مشورت کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وکیل برای نشر اکاذیب در بابلسر , هزینه وکیل برای نشر اکاذیب در بابلسر , وکیل برای نشر اکاذیب در بابلسر , وکیل نشر اکاذیب بابلسر , وکیل دعاوی نشر اکاذیب در بابلسر , وکیل نشر اکاذیب خوب در بابلسر , وکیل نشر اکاذیب با تجربه در بابلسر , وکیل نشر اکاذیب مجرب در بابلسر , وکیل نشر اکاذیب حرفه ای در بابلسر , وکیل متخصص نشر اکاذیب در بابلسر , وکیل های نشر اکاذیب در بابلسر , لیست وکیل های نشر اکاذیب در بابلسر ,  بهترین وکیل های نشر اکاذیب در بابلسر , وکلای نشر اکاذیب در بابلسر , بهترین وکلای نشر اکاذیب در بابلسر , لیست وکلای نشر اکاذیب در بابلسر , شماره وکیل نشر اکاذیب در بابلسر , آدرس وکیل نشر اکاذیب در بابلسر , وکیل نشر اکاذیب ارزان در بابلسر , وکیل نشر اکاذیب رایگان در بابلسر , وکیل نشر اکاذیب آنلاین در بابلسر