همه چیز در مورد جعل اسناد

 

جعل اسناد به کارهایی نظیر ساختن یک نوشته و یا تغییر نوشته، امضا و به طور کلی محتوای یک سند رسمی و یا غیررسمی می گویند. جعل اسناد هم چنین  به کم کردن نوشته یا مخدوش کردن قسمتی از سند نیز می گویند. جعل اسناد در قانون اساسی به دلیل از بین رفتن اعتماد میان افراد جامعه و سلب آسایش مردم جامعه جرم محسوب شده که در صورت هرگونه ارتکاب این جرم بر اساس نوع جعل سند مجازات خاص تعیین شده است. در این مقاله به بررسی اجمالی جعل اسناد و مجازات آن خواهیم پرداخت. با ما باشید.

 

 

ساختن یا تغییر دادن نوشته، مهر و تمبر، امضا به‌جای دیگری بر روی یک نوشته، تغییر دادن تاریخ یا محتوای درون یک سند، ایجاد علامت‌هایی مثل علامت استاندارد و بهداشت روی کالا‌ها به‌منظور تقلب برای هرگونه سند و نوشته ی رسمی یا عادی که با تغییر آن ضرر و زیانی به شخصی وارد شده و یا در صورت دعوا بتوان از آن به عنوان استناد استفاده کرد همگی از مصادیق دیگر جعل اسناد هستند که در ایران و همه ی کشورهای جهان جرم محسوب شده و شامل مجازات خواهد شد. البته باید توجه داشت که از شرایط تحقق یک سند جعلی این است که خود آن سند اصل باشد یعنی دستکاری فتوکپی و تصویر یک سند جعل سند شمرده نخواهد شد.

 

انواع جعل اسناد

مجازات تعیین شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای جعل اسناد رسمی با غیر رسمی متفاوت تصویب شده است. برای فهم این مطلب ابتدا باید تفاوت میان سند رسمی و عادی را بازگو کنیم. تفاوت اصلی میان سند رسمی و غیر رسمی در این است که اسناد رسمی توسط مامور دولت تهیه و تنظیم می شود و اسناد غیررسمی توسط افراد عادی جامعه تنظیم و یا امضا می شوند.

مجازات جعل در قانون مجازات اسلامی 17 مورد آورده شده است که این تفکیک مجازات بر اساس شخص جاعل (دولتی یا غیردولتی)، مفاد جعل، نوع جعل (جعل امضا، مهر، تغییر سند و...) و فاکتورهای دیگر تقسیم بندی و اجرا خواهد شد اما به طور کلی علاوه بر جریمه ی نقدی، مجازات حبس برای جعل از3 ماه تا 15 سال در نظر گرفته شده است.مجازات فرد متهم در صورتی که هم عمل جعل و هم استفاده از آن را انجام دهدبه این صورت است: چون شخص جاعل دو جرم یعنی جعل و استفاده از آن را مرتکب شده است، برای هر یک محکوم به مجازاتی جداگانه اعمال خواهد شد.

 در صورت تمایل به دریافت اطلاعات تکمیلی در رابطه با مجازات جاعل و یا شخص استفاده کننده از اسناد جعل، شکایت جعل سند و ... میتوانید به صفحه وکیل جعل اسناد در شیراز مراجعه نموده و با وکیل های مجرب در این زمینه تماس بگیرید.

 

شکایت جعل سند

در صورت جعل اسناد شما برای ثبت شکایت چند روش وجود دارد:

  1. شکایت به دادگاه های کیفری و درخواست مجازات فرد جاعل
  2.  مراجعه به دادگاه های حقوقی و درخواست اثبات و باطل نمودن سند جعل شده
  3.  شکایت در دادسراهای حقوقی کیفری و درخواست اثبات سند جعلی

در هنگام بروز مشکل برای اثبات جعل اسناد و دفاع حقوق مادی و معنوی خود بهتر است از یک وکیل مجرب که از میزان تخصص و تبحر وی در زمینه ی جعل اسناد آگاهی دارید درخواست مشاوره و وکالت کنید.
 

برخی اقسام جعل و مجازات آن ها

  • جعل مهر فرد حقیقی یا حقوقی، مجازات: حبس از یک تا ده سال.
  • جعل اسناد رسمی توسط کارمندان دولت، مجازات: یک تا پنج سال حبس یا شش تا سی ملیون ریال جریمه نقدی و جبران خسارات.
  • جعل اسناد غیر رسمی، مجازات: شش ماه تا دو سال زندان و یا سه تا دوازده میلیون ریال جریمه ی نقدی.
  • جعل گواهی های پزشکی، مجازات: حبس از شش ماه تا یکسال یا به سه تا شش میلیون ریال جزای نقدی.
  • جعل های اینترنتی که فرد داده های قابل استناد را تغییر یا اضافه و حذف کند، مجازات آن: يك تا پنج سال يا جزاي نقدي از بيست تا يكصد ميليون ريال يا هر دو.
  • تظاهر به ورشکستگی تاجر برای پرداخت نکردن بدهی و یا هرگونه تقلب در زمینه های مالی، مجازات: يك تا پنج سال يا جزاي نقدي از بيست تا يكصد ميليون ريال يا هر دو.
فعال در زمینه : بدون دسته بندی
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
شرح کوتاه موضوع یا نظر شما