آدم ربایی یکی از ناعادلانه ترین جرم هایی است که افراد می توانند مرتکب شوند و به همین دلیل نیز قانون مجازات سنگینی برای آن تعیین کرده است. زندگی آزادانه حق هر کسی است و هیچ فردی نمی تواند این حق یعنی آزاد بودن را از کسی بگیرد. چنانچه فردی این جرم را مرتکب شود، حال به هر دلیل که باشد، مجازات سنگینی در انتظارش خواهد بود. چنانچه مورد آدم ربایی قرار گرفته اید و یا شخصی از نزدیکان شما را ربوده اند، بهتر است هر چه سریع تر آن را به مراجع قضایی اطلاع دهید. بد نیست در این راه از مشورت های وکیل آدم ربایی در تهران نیز بهره مند شوید.
آدم ربایی در اصطلاح به معنای سلب آزادی تن است. جرم آدم ربایی به معنای ربودن و دزدیدن افراد بالای 15 سال بدون رضایت او و با اجبار و زور می باشد. دزدیدن افراد زیر 15 سال و افراد فوت شده نیز شامل جرم آدم ربایی می شود اما قوانین آن مربوط به طفل ربایی و مرده ربایی می شود. جرم آدم ربایی با اهداف و دلایل متفاوتی ممکن است رخ دهد. انتقام گیری، دستیابی به پول، وادار کردن شخصی به انجام کاری خاص و ... از جمله اهداف وقوع جرم آدم ربایی می باشد.
اما تعریف جرم آدم ربایی در قانون مجازات اسلامی به شرح زیر می باشد:
"هرکس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر با تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگری شخصاً یا توسط دیگری شخصی را برباید یا مخفی کند."
در ادامه ی قانون مجازات اسلامی در رابطه با تعریف جرم آدم ربایی آمده است: "به حبس از ۵ تا ۱۵ سال محکوم خواهد شد." بنابر این تعریف، مجازات جرم آدم ربایی حبس می باشد و مدت ان بستگی به شدت جرم دارد. همچنین اگر مجرم با کمک دیگران آدم ربایی را انجام داده باشد، همکاران او شریک جرم محسوب شده و آن ها نیز مجازات خواهند شد.
از دیگر عواملی که نحوه و نوع مجازات جرم آدم ربایی را تعیین می کند می توان به وضعیت سلامتی روحی و ذهنی مجرم، شرایط و موقعیت زندگی وی، نحوه ی ارتکاب به جرم و ... اشاره کرد.
لازم به ذکر است که جرم آدم ربایی یک جرم غیر قابل گذشت است. به این معنی که در صورت بخشش شاکی، تنها بخشی از مجازات قابل بخشش است و بخش دیگری از مجازات اجرا خواهد شد. این به دلیل آثاری که این جرم بر جامعه خواهد گذاشت، می باشد.
نحوه شکایت و رسیدگی به جرم آدم ربایی به این شکل است که فرد شاکی باید از طریق ثبت نام در سامانه ثنا اقدام به تنظیم شکایت نامه جرم آدم ربایی نماید، سپس با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام به ثبت و ارسال دادخواست تنظیم شده توسط این دفاتر به دادسرا و دادگاه صالحه به منظور رسیدگی به جرم مذکور کند.
در ادامه پس از ثبت دادخواست شکایت از جرم آدم ربایی و ارجاع آن به دادسرای محل وقوع جرم، تشکیل پرونده انجام شده و دادگاه پس از دریافت مدارک لازم تحقیقات اولیه را برای روشن شدن وضعیت پرونده در پیش می گیرد.
باید به این نکته توجه داشت که جهت انتساب عنوان مجرمانه به متهم باید دلایل و مستندات لازم به دادگاه بررسی کننده پرونده آدم ربایی ارائه شود تا دادگاه بتواند فرد متهم را برای بازخواست به دادگاه مربوطه فرا بخواند یا در صورت عدم حضور فرد متهم صدور قرار جلب دادرسی را برای او در دستور کار قرار دهد. همچنین اگر دلایل و مدارک ارائه شده قابل استناد نباشد قرار منع تعقیب برای فرد متهم صادر شود. در صورتی که برای فرد متهم قرار جلب دادرسی صادر شود در ادامه کیفرخواست از جانب دادستان پرونده جهت رسیدگی و صدور حکم به دادگاه کیفری رسیدگی کننده ارسال می شود.
وکالت ابزاری جهت دفاع از حق
معرفی سایت وکلا
ثبت نام وکلا در سایت
همکاری با ما
شماره تماس رزرو مشاوره حقوقی
09362095056
شنبه تا چهارشنبه
از ساعت 08:00 تا 18:00
وکلا ، سامانه ارتباط مردم با وکلای مجرب
طراحی سایت گروه فنی مهندسی ساین
آمار