تقسیم ارث قبل از فوت

مرگ یک واقعه مهم و حساس است که تأثیرات گسترده‌ای بر زندگی افراد و خانواده‌ ها دارد. یکی از این تاثیرات، انتقال اموال فرد فوت شده به وراث از طریق انحصار وراثت می‌باشد. به عبارت دیگر، باید اموال و دارایی‌ های متوفی تعیین تکلیف شده و بین ورثه تقسیم شود.

آیا والدین میتوانند قبل از فوت ارثیه فرزندان را تقسیم کنند؟

 هنگامی که شخصی، فوت می کند، اموال منقول و غیر منقول و دارایی هایی از او، بجا می مانند که به آن ها، ترکه می گویند و به واسطه ارث،  به وارثان قانونی شخص، تعلق می گیرد.زمانی که شخص فوت میکند ارثیه معنا پیدا میکند، و اگر شخص قبل از فوت اموال خود را بین فرزندان خود تقسیم کند به عنوان ارث به شمار نمیرود. ارث بری، صرفا منوط بر فوت مورث است و پیش از اتفاق افتادن این امر، امکان پذیر نمی باشد.

اما گاها افراد برای جلوگیری از اختلافات بعد از فوت ؛ دغدغه تقسیم ارث قبل از فوت ار دارند که این امر تنها در شرایط و روند قانونی امکان پذیر خواهد بود. برای انجام این روند میتوانید از طریق وکلای خبره در این زمینه مشاوره بگیرید یا روند قانونی خود را طی کنید وکیل شیراز دارای بهترین و متخصص ترین وکلای شیراز میباشد با مراجعه به صفحه وکیل انحصار وراثت وکلای متخصص این زمینه را بشناسید.

علاوه بر این والدین می ‌توانند وصیت کنند که پس از فوتشان، بخشی از اموال را به فرد دیگر غیر از فرزندانشان بخشیده شود. البته در صورتی که به شکل وصیت باشد این وصیت تنها تا ۳/۱ (یک سوم) تمام ارثیه نافذ می باشد مگر اینکه همه ی ورّاث آن را انجام داده و تایید کنند. (وگرنه با توجه به مازاد ۳/۱ وصیت باطل و هیچ اثری ندارد).

انحصار وراثت به چه معناست؟

انحصار وراثت به معنای تایید و شناسایی ورثه فرد یا افراد متوفی و میزان حقوق و اموالی که به هر یک از وراث تعلق می‌گیرد، می‌باشد. این اقدام به منظور تشخیص و اثبات حقوق و ارث افراد است و به عبارت دقیق‌ تر، انحصار وراثت به معنای صدور حکم یا تصمیم قانونی از سوی دادگاه یا مراجع قانونی، که وضعیت ارث بین ورثه‌ را تایید می‌کند، می‌باشد و هرگز به معنی تقسیم ارث بین ورثه نیست.

 

فصل دوم قانون مدنی که از ماده 867، شروع می شود،درخصوص شرایط تحقق ارث است. ماده 867 این قانون، مقرر می دارد: " ارث ، به موت حقیقی یا به موت فرضی مورث، تحقق پیدا می کند." همچنین، ماده 875 این قانون، در خصوص شرط تحقق وراثت، مقرر می دارد: "شرط وراثت، زنده بودن، در حین فوت مورث است و اگر حملی باشد، در صورتی ارث می برد که نطفه او، حین‌ الموت، منعقد بوده و زنده‌ هم متولد شود، اگر چه فورا، پس از تولد، بمیرد."

بنابراین، باتوجه به مطالب ذکر شده، در پاسخ به این پرسش که آیا تقسیم ارث قبل از فوت مورث، توسط خود او یا وراث، امکان پذیر است یا خیر؟

باید گفت، با توجه به اینکه شرط تحقق ارث، فوت مورث است، عملا و از لحاظ حقوقی و قانونی، چنین امری، امکان پذیر نمی باشد.

سوالات متداول

تقسیم ارث قبل از فوت ممکن نیست؟ تقسیم دارایی ها چطور؟

  • بله دارایی ها رو به موجب هبه یا صلح عمری یا بیع ارزان تر از قیمت واقعی مال و سایر عقود میشه تقسیم کرد.

چرا تقسیم ارث قبل از فوت ممکن نیست؟

  • چون تحقق مساله ارث در قاقنون منوط به فوت هست.

با صلح عمری میشه ارث رو قبل فوت تقسیم کرد؟

  • بله با صلح عمری میشه دارایی رو قبل از مرگ تقسیم کرد اما تقسیم ارث قبل از فوت ممکن نیست.
فعال در زمینه : - وکیل حقوقی در شیراز - وکیل ارث در شیراز - وکیل فروش مال غیر در شیراز - وکیل انحصار وراثت در شیراز - وکیل ملکی در تهران
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
شرح کوتاه موضوع یا نظر شما