دیه در حقوق اسلام و قانون مدنی ایران جزو مسائل پیچیده است که در ارتباط با آسیب های جسمانی از جمله آسیب های جانی مطرح میشود. دیه به عنوان یک نوع جبران مالی نسبت به قربانی و فرد آسیب دیده کمک میکند و همچنین به عنوان ابزاری برای تحقق عدالت اجتماعی و حمایت از فرد آسیب دیده است . سایت وکلا در این مقاله برای شما عزیزان مبحث دیه را مورد بررسی قرار میدهید. در صورتیکه به وکیل خبره نیاز داشتید میتوانید از سایت وکلا وکیل انتخاب کنید. وکلای برتر ایران در هر تخصصی که هستند، ما به معرفی آنها پرداخته ایم.
دیه یا خون بها در قوانین اسلام و ایران به عنوان پولی است که به سبب کشتن انسان یا نقص عضو فرد آسیب دیده یا به بازماندگان وی پرداخت میشود. در تعاریف کیفری دیه نقدی است که از مجرم به نفع مجنی علیه گرفته میشود. میزان دیه از سوی دادگاه برای جنایت وارد شده تعیین میشود، میزان دیه در دین اسلام برای مرد و زن مسلمان متفاوت است حائز اهمیت است که برای به راحتی گرفتن دیه از مجرم شما عزیزان میتوانید از یک وکیل دیه در تهران کمک بگیرید.
دیه مرد چقدر است؟
دیه مرد در ماههای غیر حرام و عادی در سال 1403، معادل 1 میلیارد و 200 تومان میباشد و در ماه های حرام یک سوم دیه به آن اضافه میشود. بنابراین دیه کامل مرد مسلمان در ماه های حرام معادل 1 میلیارد و 600 میلیون تومان است. توصیه میکنیم برای اطلاع دقیق از مبلغ دیه با وکیل مورد نظر در این زمینه صحبت کنید.
دیه بانوان چقدر است؟
یکی از مبحث های چالش برانگیز در ایران دیه زن است، چرا که در قانون مجازات اسلامی دیه زن نصف دیه مرد تعیین میشود و این موضوع موجب چالش های بسیاری شده است. البته قابل ذکر است که بگوییم در مواقعی که دیه کمتر از یک سوم دیه کامل است، بین زن و مرد تفاوتی وجود نخواهد داشت و هر دو برابر نیز هستند. در سال 1403، قیمت دیه زن در ماه های عادی برابر با 600 میلیون تومان است و در ماه های حرام قیمت دیه معادل 800 میلیون تومان است.
بر اساس شرع و قانون، طبق ماده 550 و 560 قانون دیه زنان در قتل و جنایت بر اعضا و منافع بدن در زمانی که دیه نصف دیه کامل یا از یک سوم دیه کامل بیشتر باشد نصف دیه مرد نیز محاسبه میشود. این موضوع یکی از موضوعات پیچیده در تعیین حق دیه نیز است که شما عزیزان با گرفتن یک وکیل ضرب و جرح در تهران میتوانید راهنمایی های کامل و مفیدی گرفته و در تعیین حق خود کاملا هوشیار باشید.
ماه های حرام شامل ذی حجه، ذیقعده، محرم و رجب است. در این ماه ها به اصطلاح فقهی و حقوقی دیه تعلیظ میشود و افزایش میبابد. بر اساس ماده 555 قانون مجازات اسلامی جرمی صورت گیرد مقدار دیه تعلیظ خواهد شد حال این جرم چه از عمد باشد چه غیر عمد نیز باشد.
دیه اعضای بدن در ماه های حرام یک سوم به دیه در ماه های غیر حرام اضافه میشود.
سایت وکلا برای شما عزیزان در این مقاله در مورد موضوعاتی از جمله دیه زن و مرد و همچنین دیه در ماه های حرام و غیر حرام پرداخته است و سعی خود را کرده تا پاسخگوی سوالات به وجود آمده برای شما عزیزان نیز باشد. از شما عزیزان بابت خواندن این مقاله سپاسگزاریم و امیدواریم مطالب مفید و سودمندی را در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم.
وکالت ابزاری جهت دفاع از حق
معرفی سایت وکلا
ثبت نام وکلا در سایت
همکاری با ما
شماره تماس رزرو مشاوره حقوقی
09362095065
شنبه تا چهارشنبه
از ساعت 08:00 تا 18:00
وکلا ، سامانه ارتباط مردم با وکلای مجرب
طراحی سایت گروه فنی مهندسی ساین
آمار