بعد از جدایی و طلاق پدر و مادر، نفقه فرزندان با توجه به شرایط و ضوابط توسط پدر پرداخت خواهد شد. که این مورد برای فرزند دختر و پسر متفاوت است. نفقه فرزند دختر تا قبل از ازدواج بر عهده پدر خواهد بود و پدر خانواده موظف است تا قبل از ازدواج دخترش، تمامی نیازهای وی را تامین کند. اما برای فرزند پسر این شرایط متفاوت است؛ نفقه فرزند پسر تنها تا سن ۱۸ سالگی بر عهده پدر خواهد بود.
پدر خانواده تا زمانی که پسرش به ادامه تحصیل بپردازد و توانایی مالی برای تامین مخارج خود نداشته باشد، باید نفقه او را پرداخت نماید. به غیر از شرایط مذکور، پدر وظیفهای در قبال پرداخت هزینههای فرزندان نخواهد داشت. اگر پدر در این زمان در قید حیات نباشد، نفقه فرزندان بر عهده اجداد پدری خواهد بود. نفقه تنها مختص همسر نمیشود. پدر نفقه فرزندان را نیز بر عهده خواهد داشت و باید هزینههای لازم و موردنیاز مادر و فرزندان را پرداخت نماید.
طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی و شرعی، نفقه به تمامی نیازهای لازم و ضروری زن و فرزندان برای ادامه زندگی را نفقه میگویند؛ که بهطور کلی، شامل خوراک، پوشاک، مسکن، درمان، اثاثیه و خدمه در صورت توافق طرفین و اختیار زن، میشود. در واقع مردی که خانمی را به عقد دائم خود درمیآورد باید هزینههای موارد ذکر شده را پرداخت نماید و آن را به عنوان یک تکلیف برعهده دارد. به عبارتی نفقه همان خرج و مخارج مورد نیاز زن میباشد که بر عهده همسر وی است و باید ادا شود.
در صورت پذیرش پدر برای پرداخت نفقه دختر، برای تعیین میزان نفقه دو راهکار وجود دارد:
پدر و فرزند بر میزان نفقه به توافق دست برسند.
در صورت عدم ایجاد توافق بین طرفین دعوا، میزان نفقه توسط کارشناس تعیین خواهد شد.
کارشناس طبق نیازهای فرزند و وضعیت اجتماعی پدر، میزان نفقه را مشخص می کند. پدر موظف به پرداخت میزان نفقه مشخص می باشد. بدون شک، هرچه وضعیت اجتماعی و اقتصادی پدر مناسب باشد، میزان نفقه بیشتر خواهد بود. مراحل طرح شکایت از پدر در رابطه با نفقه مانند دیگر شکایات مالی می باشد و بهتر است از وکیل طلاق تهران کمک بگیرید. به این صورت که با ارائه دادخواست فرد، روند قضایی آغاز می گردد و کار توسط دادگاه های خانواده پیگیری می شود. این شرایط، برای تعیین میزان نفقه زوجه نیز صدق می کنند.
طبق قانون مدنی و قانون حمایت خانواده، پرداخت نفقه به فرزند یکی از وظایف اصلی والدین است و خودداری از انجام این وظیفه می تواند تبعات قانونی داشته باشد. در صورت عدم پرداخت نفقه، والدینی که از این وظیفه قانونی خود سرپیچی کنند، ممکن است با پیامدهای زیر مواجه شوند:
اخطار و الزام به پرداخت: ابتدا دادگاه میتواند به والدین اخطار دهد و آنها را ملزم به پرداخت نفقه کند.
صدور حکم جلب: اگر والدین به اخطار و الزام دادگاه توجه نکنند و همچنان از پرداخت نفقه خودداری کنند، دادگاه میتواند حکم جلب صادر کند.
حبس: طبق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده، در صورتی که شخصی از پرداخت نفقه فرزند خودداری کند و این امر توسط دادگاه محرز شود، ممکن است به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال محکوم شود.
جریمه نقدی: علاوه بر حبس، ممکن است دادگاه حکم به پرداخت جریمه نقدی نیز بدهد.
توقیف اموال: در برخی موارد، دادگاه میتواند دستور توقیف اموال والدین را صادر کند تا از این طریق نفقه فرزند پرداخت شود.
محرومیت از حقوق اجتماعی: عدم پرداخت نفقه باعث محرومیت از برخی حقوق اجتماعی مانند حق حضانت فرزند یا حق ملاقات با فرزند خواهد شد.
در صورت عدم دستیابی به نتیجه مطلوب از طرح شکایت نفقه فرزند دختر از پدر و عدم دستیابی به حقوق از دست رفته خود، توصیه می شود با بهترین وکیل طلاق در تهران که در این زمینه تجربه کافی دارد مشورت نمایید. ممکن است مسائلی پیش آیند که از نظر شما عادی باشند، اما از نظر وکلا از اهمیت ویژه ای برخوردار باشند. این مسائل ممکن است در روند پرونده تاثیر قابل توجهی داشته باشند. وکلای باتجربه و صادق، می توانند در رابطه با موارد مهم شما را آگاه سازند.
وکالت ابزاری جهت دفاع از حق
معرفی سایت وکلا
ثبت نام وکلا در سایت
همکاری با ما
شماره تماس رزرو مشاوره حقوقی
09362095065
شنبه تا چهارشنبه
از ساعت 08:00 تا 18:00
وکلا ، سامانه ارتباط مردم با وکلای مجرب
طراحی سایت گروه فنی مهندسی ساین
آمار