خوشبختانه در قوانین حقوقی کشورمان، برای هر گونه رفتار های نا به هنجار اجتماعی قوانینی وضع شده است. مزاحمت برای بانوان نیز یکی از این رفتار های نا درست است که قانون گذار آن را به عنوان یک جرم مخل آزادی افراد در نظر گرفته است. این جرم یکی از جرایم مربوط به مصادیق علیه آزادی روح و روان و امنیت اشخاص تلقی می شود که مجازات دارد. مخصوصا اگر این جرم در مقابل زنان انجام شود، چرا که در قانون ایران به بانوان و کودکان توجه ویژه ای شده است. قوانین مزاحمت برای بانوان موضوع این مقاله از سامانه وکلا می باشد. شما می توانید هر گونه سوال در رابطه با این موضوع را با وکیل مزاحمت بانوان در تهران از طریق ورود به صفحه مربوطه بیان نموده و یا درخواست مشاوره دهید.
در قانون مجازات اسلامی تعریف ایجاد مزاحمت برای زنان طی ماده ی 619 آن به شکل زیر آمده است:
"هر کس در اماکن عمومی یا معابر، متعرض و مزاحم اطفال یا زنان شود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین کند به حبس از 2 تا 6 ماه و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد."
با توجه به این ماده هر فردی که در اماکن و معابر عمومی برای بانوان و کودکان مزاحمت ایجاد کند، مجازات خواهد شد. حال این مزاحمت می تواند به صورت کلامی و یا رفتاری باشد. مهم ترین ویژگی این جرم؛ تعرض، توهین و فحاشی می باشد. البته در واقع هر نوع رفتاری که مخالف شئونات اسلامی باشد را می توان در زمره ی این جرم در نظر گرفت.
همانطور که در ماده ی 619 قانون مجازات اسلامی در بالا خواندید، مجازات این جرم بسته به شدت آن شامل 2 تا 6 ماه زندان و 74 ضربه شلاق می باشد. برای شکایت از این جرم باید به کلانتری یا دادسرای محل وقوع آن مراجعه کرده و شکایت خود را به صورت کتبی تقدیم کنید.
نکته ای در رابطه با این جرم وجود دارد این است که جز جرایم غیر قابل گذشت است. جرایم غیر قابل گذشت آن دسته از جرایمی هستند که حتی در صورت رضایت شاکی، باز هم مجازات محکوم اجرا خواهد شد.
اگر نمی دانید چطور این جرم را اثبات کنید، موارد زیر را به یاد داشته باشید:
وکالت ابزاری جهت دفاع از حق
معرفی سایت وکلا
ثبت نام وکلا در سایت
همکاری با ما
شماره تماس رزرو مشاوره حقوقی
09362095065
شنبه تا چهارشنبه
از ساعت 08:00 تا 18:00
وکلا ، سامانه ارتباط مردم با وکلای مجرب
طراحی سایت گروه فنی مهندسی ساین
آمار