زمانی که اختلافی بین کارفرما و کارگر به وجود می آید که این اختلاف به علت تخلف یکی از طرفین از قرارداد بسته شده ی کاری میان آن ها باشد در قدم اول بایستی با سازش دوطرف مشکل به وجود آمده حل شود اما در صورتی که مشکلات جدی تر باشد و با سازش حل نشود باید از طریق هیئت های حل اختلاف قانونی رسیدگی شود.
از پر تکرار ترین اتفاقاتی که میان کارگر و کارفرما ممکن است به وجود بیاید میتوان به مسائلی مثل عدم پرداخت حقوق و عیدی، سنوات، بیمه و دیگر مزایای ذکر شده در حقوق کارگزان اشاره نمود که در این میان به دلیل عدم شناخت کافی قوانین از جانب کارگران، زمینه ساز دعوی های حقوقی میشود. به این منظور برای حمایت از حق کارگر بهتر است که از وکیل اداره کار در تهران کمک گرفته شود.
بیمه بیکاری شامل افرادی می شود که به صورت ناخواسته از کار بیکار شده اند و کارگرانی که طبق اراده ی خود از کار خارج شده اند شامل حمایت های بیمه بیکاری نخواهند شد که تشخیص اختیاری بودن یا نبودن بیکاری بیمه شدگان بر عهده ی نمایندگان اداره ی تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد.
در صورتی که از نظر هیئت حل اختلاف اخراج کارگر از محل کار غیر موجه تشخیص داده شود، حکم بازگشت کارگر اخراجی و پرداخت حق السعی او را از تاریخ اخراج صادر میکند و در صورت موجه بودن اخراج کارگر از نظر هیئت حل اختلاف، کارگر مشمول اخذ حق سنوات به میزان مشخص شده خواهد بود.
براي اينکه مراجع حل اختلاف صلاحيت رسيدگي به پرونده ای را داشته باشند مي بايستي بين طرفين دعوا رابطه کارگري و کارفرمايي احراز گردد. بنابراین کارگري که قرارداد دائم و یا موقت با کارفرما دارد و از کار اخراج شده، باید در دادخواست خود درخواست بازگشت به کار نمايد و در صورتي که مرجع، رابطه کارگري و کارفرمايي را احراز نمايد ، به اختلاف رسيدگي مي شود.
تایید اخراج کارگر توسط کارفرما از مواردي است که توسط مراجع حل اختلاف کار مي بايستي به آن راي دهند تا با تائید آن، کارگر بتواند از مزاياي بيمه بيکاري برخوردار گردد.
برای دریافت مشاوره ی حقوقی در شیراز و اطلاع از حقوق قانونی خود در زمینه ی کاری به صفحه وکیل اداره کار شیراز مراجعه کنید.
در صورتی که کارگر قصد شکایت از کارفرما را داشته باشد، در قدم اول باید رابطه کارگر و کارفرمایی را اثبات کند. برای اثبات روابط کاری هم به قرارداد کار نیاز است. متاسفانه در برخی از شرکتها میان کارگر و کارفرما هیچ قرارداد کاری منعقد نمیشود و کارگر در این امر با مشکل مواجه میشود. در این شرایط کارگر باید به مراجع اداره کار مراجعه کرده و رابطه کارگر و کارفرمایی را اثبات نماید. راههای زیادی هم جهت اثبات این موضوع وجود دارد که بهترین وکیل اداره کار در تهران نسبت به آنها آگاه است. پس از اثبات رابطه کاری میان کارگر و کارفرما، نیاز به ارائه مدارک مورد نیاز جهت مطالبه حقوق است.
با صادر شدن ابلاغیه های مبنی بر شکایات هر یک از طرفین دعوا (کارگر یا کارفرما) حداکثر تا 15 روز پس از صدور رای هیئت امنا لازم الاجرا می گردد و اگر یکی از طرفین اعتراضی به رای صادره داشته باشند میبایست متن اعتراض را به صورت کتبی به هیئت حل اختلاف تحویل دهد تا رای نهایی صادر گردد.
کارگرانی بیمه شده ای که تقاضای دریافت بیمه بیکاری دارند میبایست حداکثر تا یک ماه بعد از ثبت تاریخ بیکاری به اداره ی تعاون، کارو رفاه اجتماعی مراجعه نمایند. در صورت عدم مراجعه ی کارگر، مراجعه متقاضی بعد از 30 روز با عذر موجه و با تایید هیئت حل اختلاف اداره تعاون، کارورفاه اجتماعی تا ظرف 3 ماه امکان پذیر است.
میزان مبلغ بیمه بیکاری از تاریخ بیکاری محاسبه شده و مدت دریافت بیمه ی بیکاری جزو سوابق پرداخت حق بیمه از نظر بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت محسوب می شود.
انجام کارهای سخت و حمل وسایل سنگین که وزن آن ها بیش از حد مجاز است بدون کمک گرفتن از وسایل کمکی مکانیکی برای زنان ممنوع است.اگر کارگر زن باردار شود زمان مرخصی ایشان 90 روزه است که جایز است 45 روز از آن را بعد از زایمان استفاده کند. برای مشاوره ی اطلاعات در مورد قوانین و شرایط کار زنان و برای یافتن بهترین وکیل زن در شیراز می توانید با سایت وکلا در تماس باشید.
وکالت ابزاری جهت دفاع از حق
معرفی سایت وکلا
ثبت نام وکلا در سایت
همکاری با ما
شماره تماس رزرو مشاوره حقوقی
09362095065
شنبه تا چهارشنبه
از ساعت 08:00 تا 18:00
وکلا ، سامانه ارتباط مردم با وکلای مجرب
طراحی سایت گروه فنی مهندسی ساین
آمار