مشکلات حقوقی خانواده
دعوا و مشاجره در همه ی خانواده ها امری طبیعی است که در بیشتر مواقع با گذشت زمان و راه حل های ساده بدون نیاز به مشاوره ی حقوقی و خانودگی برطرف می شود. با این وجود گاهی مشکلات پیش آمده از حالت عادی خارج شده و جدی می شود در صورتی که مسائل پیش آمده میان زن و شوهر یا فرزندان با پدر و مادر مرتبط به قانون شود نیاز مشاوره ی حقوقی به میان آمده و راه حل مشکل تنها با اجرای قانون میسر می شود. بنابراین دریافت مشاوره حقوقی از افراد خبره و آگاه در زمینه های حقوقی می تواند در حل و فصل مشکلات خانواده نقش بسزایی داشته باشد.
مشکلات خانوادگی انواع متفاوتی دارد. برای مثال دعاوی پیش آمده میان زن و شوهر می تواند مشکلاتی مثل عدم پرداخت نفقه به زن از سوی شوهر، ممنوع الخروج کردن زن توسط زوجه، عدم تمکین زن، عدم تهیه ی مسکن مناسب و در شان زن از جانب همسر، ازدواج مجدد زوج، حضانت فرزندان، عسر و حرج همسر که در مقالهی طلاق در ایران به آن پرداختیم همگی از جمله مشکلاتی هستند که نیاز به رسیدگی قانونی و اخذ وکیل خانواده دارند.
نفقه همسر و فرزندان
نفقه به معنی پرداخت هزینه های ضروری زندگی از سوی شوهر به همسر و فراهم سازی شرایط مناسب و مسکن در شان زن برای همسر و فرزندان است. نفقه مواردی که برای زندگی همسر ضروریست مثل هزینه ی خوراک، پوشاک، مسکن مناسب و لوازم خانگی برای زندگی، هزینه درمان و تحصیل کودکان و ... را شامل می شود. مسئله ی حقوقی پرداخت نفقه در صورت شکایت زن بر مبنای عدم پرداخت نفقه از جانب مرد مطرح می شود. میزان پرداخت نفقه بعد از طی مراحل قانونی در دادگاه ، توسط کارشناس دادگاه طبق معیارهایی چون وضع مالی زوج، شرایط زندگی پیش از ازدواج، عرف و عادت یک منطقه تعیین خواهد شد.
طبق قانون اساسی کشور ایران ، برای اخذ و صدور گذرنامه ی زن متاهل اجازه ی شوهر لازم است. اجازه نامه شوهر می تواند به صورت کتبی در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و یا به صورت حضوری در اداره ثبت گذرنامه صادر شود. اگر بعد از صدور گذرنامه، مرد درخواست عدم خروج همسر از کشور را داشته باشد میبایست به یکی از این دو صورت عمل کند: در مورد اول که اجازه ی گذرنامه به صورت کتبی تایید شده بود میبایست با اثبات زوجیت و پس از احراز هویت درخواست باطل نمودن اجازه نامه را داشته باشد. در مورد روش دوم زوج با ارائه سند ازدواج به اداره گذرنامه درخواست ممنوع الخروج کردن همسر می نماید. ممنوع الخروج کردن زن توسط مرد در شرایط خاص مانند سفر به خارج از کشور به منظور درمان و یا درخواست تجدید دیدار با خانواده باطل است که زن با اثبات این شکایات مانع ممنوعیت خروج خود خواهد شد. برای دریافت مشاوره در زمینه ی مشکلات خانوادگی می توانید از راهنمایی های وکیل خانواده در تهران بهره مند شوید.
از مسائل حقوقی میان والد و فرزندان نیز می توان به مواردی مثل پرداخت نفقه به فرزند، حق حضانت فرزند، حق ولایت پدر بر فرزند، حق اداره اموال فرزند نام برد.
حق ولایت پدر و جد پدری بر فرزند به معنای تامین مخارج تحصیل، رفت و آمد، خوراک ، پوشاک و تفریح برای فرزند تا رسیدن به 18 سالگی می باشد. اداره امور مالی و اقتصادی فرزند از مهم ترین وظیفه ی ولی فرزندان می باشد. به طور کلی حق ولایت صرفا به معنای ولایت مالی فرزندان است و مسائل تربیتی آن ها را شامل نخواهد شد.
در صورتی که ولی (پدر یا جد پدری) در مسائل مالی فرزندان کوتاهی کرده و باعث خسارت . ضرر به فرزند شود، دادگاه می تواند او را از حکم ولایت فرزند عزل نموده و برای فرزند قیم دارای صلاحیت اختبار کند.
هم چنین در صورتی که ولی فرزند دارای شرایط نامناسبی مثل اعتیاد و یا جنون باشد از سوی دادگاه برای فرزند قیم قابل اعتماد در نظر گرفته می شود.
حضانت فرزند در شرایط عادی بر عهده ی والدین کودک است، این مسئله تا زمانی که عدم صلاحیت هر یک از والدین برای حضانت فرزند از نظر قانونی اثبات نشود صدق می کند. حضانت فرزندان از نظر قانونی به رسیدگی جسمی و مالی به فرزندان اطلاق می شود و مسائل تربیتی کودک را در بر نمی گیرد. در صورت جدایی والدین حق حضانت فرزندان تا 7 سالگی به عهده مادر می باشد و پس از آن در صورت داشتن شرایط عادی و مناسب پدر می تواند حضانت کودک را بر عهده گیرد. شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر راجع به حضانت به مقالهی قانون حضانت فرزندان مراجعه کنید.
بعد از به بلوغ رسیدن فرزندان ، تصمیم گیری ادامه زندگی بنا به خواسته خود فرزندان انجام می شود که در هر صورت پرداخت نفقه و مایحتاج فرزند بر عهده ی پدر می باشد. قانون حضانت فرزند در صورت فوت یکی از والد برعهده ی والد دیگر است. البته طبق قانون اگر ولی قهری یعنی جد فرزند عدم صلاحیت مادر را برای حضانت فرزند اثبات کند، حضانت از وی سلب خواهد شد.
وکالت ابزاری جهت دفاع از حق
معرفی سایت وکلا
ثبت نام وکلا در سایت
همکاری با ما
شماره تماس رزرو مشاوره حقوقی
09362095056
شنبه تا چهارشنبه
از ساعت 08:00 تا 18:00
وکلا ، سامانه ارتباط مردم با وکلای مجرب
طراحی سایت گروه فنی مهندسی ساین
آمار