زن تحت چه شرایطی می تواند طلاق بگیرد؟

 

همیشه اجازه طلاق در اختیار مرد است اما استثناتی وجود دارد که زن می تواند بدون کسب اجازه مرد تقاضای طلاق کند . در این مقاله به طور مفصل  شرح خواهیم داد  که تحت آن، زوجه می تواند با مراجعه به دادگاه، تقاضای طلاق کند. اما در هر صورت بهتر است زن از طریق یک وکیل طلاق در تهران ، امور حقوقی طلاق را پیگیری کند.

در چه صورتی حق طلاق با زن است؟

طبق قانون حمایت از خانواده شرایطی برای خانم ها در نظر گرفته می شود که می توانند با اثبات آن ها در دادگاه دادخواست طلاق بدهند. این شروط ۱۲گانه معمولا داخل سند ازدواج درج می شود و زوجین آن را امضا می کنند. علاوه بر این موارد زن می تواند با گرفتن حق طلاق به صورت قانونی مستقیما برای طلاق اقدام کند.

شروط دوازده گانه مندرج در عقدنامه که در صورت وقوع هر یک از آنها به تشخیص دادگاه، زن وکیل در طلاق می شود و بدون نیاز به حضور و موافقت شوهر (زوج) و با تجویز دادگاه، می‌تواند به دفترخانه طلاق مراجعه نموده و صیغه طلاق را جاری کند:

خودداری شوهر از پرداخت نفقه زن

سوء رفتار شوهر در حدی که غیر قابل تحمل باشد

بیماری صعب العلاج شوهر که غیر قابل درمان باشد و ادامه زندگی مشترک را با مشکل مواجع کند

در صورتی که شوهر دیوانه باشد یا در طول زندگی مشترک دیوانه شود

اشتغال شوهر به شغلی که به حیثیت و آبروی خانوادگی زن لطمه بزند

محکومیت شوهر به 5 سال حبس یا بیشتر

اعتیاد شوهر به مواد مخدر به شکلی که زندگی مشترک را مختل کند

چنانچه زوج شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب زندگی مشترک را بدون عذر موجه ترک کند

محکومیت فطعی شوهر به ارتکاب جرم خلاف شئونات خانوادگی زن

ناباروری مرد پس از گذشت 5 سال از زندگی مشتر

در صورتی که شوهر مفقودالاثر شود و شش ماه پس از مراجعه زن به دادگاه خبری از او نباشد و پیدا نشود

ازدواج مجدد مرد بدون اجازه زن

حق طلاق با زن

مراحل رسیدگی به درخواست طلاق زن

مراجعه به مشاور خانواده و روانشناس

پس از تشخیص وقوع اختلاف بین زوجین مناسب است زن یا شوهر یا هر دو با مراجعه به یک فرد متخصص و کارشناس در زمینه آسیب شناسی روابط زوجین و اختلافات زناشویی مراجعه کنند زیرا منطقی نیست که با کوچکترین اتفاقی زن و شوهر به سمت طلاق بروند و حتی لفظ آن را به کار ببرند. در این زمینه وکیل خانواده در تهران به شما راهنمایی لازم را میکند.

مراجعه به وکیل متخصص خانواده 

در صورتی که مراجعه به روانشناس یا مشاور خانواده در نهایت شما را به این نتیجه برساند که مشکل و اختلاف زناشویی پیش آمده قابل درمان نیست و پیگیر طلاق ضرورت دارد، توصیه می شود در گام اول به یک وکیل طلاق مراجعه نموده و از حقوق قانون خود و عواقب اقدامات خود کسب اطلاع نمایید و آگاهانه گام بردارید. می‌توانید کل پیگیری پرونده خود را به وکیل بسپارید و خود درگیر مراحل قانونی و جلسات رسیدگی به طلاق نشوید. اگر در شهر تهران زندگی میکنید، می‌توانید از وکیل طلاق در تهران کمک بگیرید.

مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و تقدیم دادخواست

انتخاب دلیل طلاق و جهت درخواست آن شاید مهم ترین عامل موفقیت طلاق به درخواست زن باشد. همانطور که توضیح داده شد چنین نیست که به محض درخواست طلاق محکمه راضی به صدور حکم اجازه طلاق شود. در هر حال اگر زوجه وکیل داشته باشد انتخاب مناسب ترین دلیل برای طلاق و نیز مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و تنظیم دادخواست طلاق بر عهده وکیل است و زن هیچ دخالتی در این مرحله نخواهد داشت.

شرکت در جلسه رسیدگی به طلاق در دادگاه خانواده

در حال حاضر کلیه پرونده های خانوادگی قبل از رسیدگی در دادگاه خانواده جهت امکان حصول سازش و آشتی زوجین به شورای حل اختلاف فرستاده می شوند پس از آن در صورت عدم سازش یا عدم حضور طرفین پرونده به دادگاه خانواده می رود. در دادگاه خانواده قاضی با تشکیل جلسه و استماع دلایل زن برای طلاق و دفاعیات مرد و نیز انجام تحقیقات لازم اقدام به صدور رای در خصوص طلاق می نماید ؛ این رای می تواند مبنی بر پذیرش درخواست طلاق زن یا رد آن باشد.

همیشه طلاق باید آخرین راه حل باشد اما اگر تصمیم به طلاق گرفتید ، برای اینکه بتوانید در کمترین زمان ممکن پروسه طولانی طلاق را طی کنید،  پیشنهاد می کنیم به بهترین وکیل طلاق در تهران مراجعه کنید.

فعال در زمینه : - وکیل خانواده در تهران - وکیل طلاق در تهران - وکیل مهریه در تهران - وکیل حقوق زنان در تهران - وکیل حضانت در تهران - وکیل نفقه در تهران - وکیل اجرت المثل در تهران
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
شرح کوتاه موضوع یا نظر شما